Ιωνάς Καρούσης: Οι τρομοκράτες τον εκτέλεσαν με 4 σφαίρες - Το παιχνίδι της μοίρας στο Τελ Αβίβ

Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το πώς ο νεαρός έπεσε θύμα της τυφλής βίας 
4'

Σε σοκ είναι οι συγγενείς του Ιωνά Καρούση, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ στο κέντρο του Τελ Αβίβ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο θείος του άτυχου νεαρού αποκάλυψε το πώς βρέθηκε ο Ιωνάς στον σταθμό του τραμ όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση, τονίζοντας ότι «δεν πήγε να χρησιμοποιήσει το τραμ αλλά για να καταγράψει τον χώρο για την εργασία του στο πανεπιστήμιο».

«Ο αδερφός μου δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήμασταν μαζί στη Θεσσαλονίκη. Εδώ ήταν η πατρίδα του Ιωνά, άλλο αν γεννήθηκε και σπούδαζε στο Ισραήλ. Ο αδελφός μου και η σύζυγός του πήγαν με υποτροφία στο Ισραήλ γιατί ήταν άριστοι φοιτητές. Ο Ιωνάς πήγε στο Τελ Αβίβ να σπουδάσει γιατί δεν υπήρχε η σχολή που ήθελε στην Ιερουσαλήμ» πρόσθεσε ο θείος του άτυχου 26χρονου.

Ερωτηθείς αν ο πατέρας του Ιωνά του είχε μεταφέρει κάποιο αίσθημα φόβου, ο Γιώργος Καρούσης απάντησε «ο αδελφός μου είναι 36 χρόνια εκεί, είχαν συνηθίσει τον τρόπο ζωής εκεί και έπαιρναν τις προφυλάξεις τους».

Τραγική ειρωνεία; Η οικογένεια του Ιωνά και ο ίδιος απέφευγαν να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.

Η κηδεία του θα γίνει στην Ιερουσαλήμ μάλλον το Σάββατο, ανέφερε ο θείος του, ο οποίος έστειλε μήνυμα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Θα πρέπει ο Θεός να βάλει το χέρι Του για να σταματήσουν όλα αυτά. Πρέπει να σκεφτούν λογικά και να σταματήσουν όλα αυτά. Ο κόσμος θρηνεί χωρίς λόγο. Πεθαίνει κόσμος χωρίς λόγο».

Ιωνάς Καρούσης: Ποιος ήταν ο 26χρονος που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του 26χρονου Ιωνά Καρούση που έχασε τη ζωή του στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα έξω από το Τελ Αβίβ, όπου δύο ένοπλοι βγήκαν από το τραμ και άρχισαν να γαζώνουν κόσμο.

Πρόκειται για τον 26χρονο, κάτοικο της Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός φέρεται να φοιτούσε στο Τελ Αβίβ, είχε βγει για να ψωνίσει και έπεσε νεκρός κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Ο 26χρονος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση. Ο πατέρας του σε πραγματικά πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη αλλά και πώς ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του παιδιού του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος δεν μπορούσε να μάθει νέα του παιδιού του καθώς το κινητό του δεν είχε μπαταρία και ενημερώθηκε περίπου στις 12 το βράδυ από τις Αρχές για τα δυσάρεστα.

Συγκεκριμένα ανέφερε «φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν».

«Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας με το κοράνι και οι άλλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους», είπε κλείνοντας.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλειά του καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Οι δύο δράστες εθεάθησαν να εξέρχονται από συρμό, και να πυροβολούν προς μία στάση του τραμ, στη Λεωφόρο Ιερουσαλήμ. Οι Αρχές ανέφεραν ότι «εξουδετερώθηκαν» επιτόπου.

Από χθες στην αιματοβαμμένη στάση του τραμ συρρέει κόσμος και αφήνει κεριά και λουλούδια στην μνήμη των θυμάτων, ενώ υπάρχει και ένα σημάδι από τη σφαίρα.