Απίστευτο και όμως αληθινό: Γιατρός άνοιξε το στήθος ασθενή με... ελβετικό σουγιά

Για την ιστορία ο ασθενής... επέζησε!
1'

Ένας χειρουργός άνοιξε το στήθος ενός ασθενούς με ελβετικό σουγιά (!) τον οποίο είχε χρησιμοποιήσει για να κόψει τα φρούτα του στο μεσημεριανό επειδή δεν έβρισκε νυστέρι.

Ο γιατρός χειρουργούσε έναν άνδρα στο Royal Sussex Hospital στο Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας όταν δυσκολευόταν να βρει μια αποστειρωμένη λεπίδα. Κατέπληξε τους συναδέλφους του όμως την... εφευρετικότητά του καθώς χρησιμοποίησε τον σουγιά!

Ο καθηγητής Graeme Poston, ειδικός μάρτυρας στην κλινική αμέλεια και πρώην χειρουργός είπε: «Με εκπλήσσει και με απογοητεύει. Πρώτον, ένα τέτοιο μαχαίρι δεν είναι αποστειρωμένο. Δεύτερον, δεν είναι λειτουργικό εργαλείο. Και τρίτον δεν γίνεται να μην υπάρχουν αποστειρωμένα νυστέρια εκεί».

Ο ασθενής για την ιστορία επέζησε, αλλά εμπιστευτικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι οι συνάδελφοί του γιατρού σοκαρίστηκαν από την επικίνδυνη συμπεριφορά.

Έρευνα του BBC βρήκε επίσης ότι ο ίδιος χειρουργός πραγματοποίησε τρεις υποτιθέμενες επεμβάσεις χαμηλού κινδύνου μέσα σε δύο μήνες, όπου και οι τρεις ασθενείς πέθαναν αμέσως μετά.

Οι αστυνομικοί ερευνούν τουλάχιστον 105 περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας στο νοσοκομειακό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας.

Η αστυνομία είπε ότι η «πολυπλοκότητα αυτής της έρευνας και ο αριθμός των υποθέσεων που εμπλέκονται» σημαίνει ότι «δεν είναι σε θέση να διερευνήσει όλες τις υποθέσεις ταυτόχρονα».