Επίθεση Τσελίκ στο Ισραήλ: «Σκοτώνει γυναικόπαιδα»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν επιτέθηκε και στις ΗΠΑ που έχουν στείλει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο.
1'

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε πως η άμυνα του Ισραήλ είναι να σκοτώνει γυναικόπαιδα

Αφού πρώτα ο Τούρκος πολιτικός προειδοποίησε για την πιθανότητα ανάφλεξης περιφερειακού πολέμου και εξέφρασε την δυσαρεσκειά του για την παρουσία αμερικανικών πλοίων στη Μεσόγειο... επειδή ενοχλούν τα τουρκικά ψαράδικα, επιτέθηκε στο Ισραήλ. Είπε συγκεκριμένα πώς «κάθε κυρίαρχο κράτος έχει το δικαίωμα να απαντήσει στην τρομοκρατία και σε μια εθνική απειλή, αλλά όποιος λέει «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται» επιτρέπει στο Ισραήλ να σκοτώσει περισσότερες γυναίκες και παιδιά».

«Το σημείο στο οποίο έφτασε η ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία αψηφά ολόκληρη τη διεθνή τάξη, δείχνει ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση Νετανιάχου που απειλεί την ασφάλεια των Εβραίων στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο» συνοψίζει και προσθέτει πως «εάν το ανθρωπιστικό μέτωπο εναντίον αυτής της κυβέρνησης της γενοκτονίας δεν μπορεί να υπερβεί τα λόγια και να αναλάβει δράση που θα σταματήσει αυτή τη γενοκτονία, θα δημιουργήσει μια περιοχή αστάθειας που θα επεκταθεί πολύ πέρα από τον περιφερειακό πόλεμο, μπορεί να προκαλέσει κάποια ασύμμετρη αστάθεια και θα εξαπλώθηκε σε μια πολύ ευρύτερη γεωγραφία».

Σχετικές ειδήσεις