Νιγηρία: Φόβοι για περισσότερους από 100 νεκρούς σε ναυάγιο στον Νίγηρα

Για την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 36

Νιγηρία: Φόβοι για περισσότερους από 100 νεκρούς σε ναυάγιο στον Νίγηρα
Unsplash
1'

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο πλοιαρίου στη βορειοδυτική Νιγηρία, ανέφεραν σήμερα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), εκφράζοντας φόβους ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100.

Το πλοιάριο βυθίστηκε την Τρίτη στον ποταμό Νίγηρα. Σχεδόν 150 από τους περίπου 300 επιβαίνοντες διασώθηκαν, αλλά «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα» να βρεθούν άλλοι επιζώντες, υποστήριξε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Ιμπραχίμ Χουσεϊνί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλοιάριο επέβαιναν πολλές γυναίκες και παιδιά που μετέβαιναν στην κοινότητα Γκμπατζίμπο για τη μουσουλμανική πανήγυρη Μαουλίντ, με την οποία τιμάται η γέννηση του προφήτη Μωάμεθ.

Χθεσινός απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 16 νεκρούς. «Σήμερα εντοπίσαμε άλλα 20 πτώματα, ανεβάζοντας σε 36 τον αριθμό των νεκρών που ανασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού», είπε ο Χουσεϊνί. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες. Όλοι οι αγνοούμενοι είναι νεκροί», τόνισε με βεβαιότητα.

Τον προηγούμενο μήνα, υπερφορτωμένο σκάφος βυθίστηκε σε ποταμό της πολιτείας Ζάμφαρα (βορειοδυτικά) παρασύροντας στον θάνατο περισσότερους από 40 ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή