Αυστραλή παρουσιάστρια «ανακοίνωσε» πως πέθανε - Αυτή είναι η εξήγηση για τον θάνατό της

Η αδερφή της τηλεπαρουσιάστριας, που ακούει στο όνομα Κάιλι, ανέβασε στον λογαριασμό της Φιόνα στο Instagram μια ανάρτηση που έγραψε η ίδια επιβεβαιώνοντας έτσι τον θάνατό της
Instagram
3'

Τον θάνατό της στα 67 της ανακοίνωσε η τηλεπαρουσιάστρια από την Αυστραλία, Φιόνα ΜακΝτόναλντ, σχεδόν τρία χρόνια έπειτα από τη διάγνωση των γιατρών για τη νόσο του κινητικού νευρώνα (MND).

Η αδερφή της τηλεπαρουσιάστριας, που ακούει στο όνομα Κάιλι, ανέβασε στον λογαριασμό της Φιόνα στο Instagram μια ανάρτηση που έγραψε η ίδια επιβεβαιώνοντας έτσι τον θάνατό της.

Τι έγραψε στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή της η παρουσιάστρια

«Αντίο φίλοι μου. Η αδερφή μου Κάιλι το δημοσιεύει επειδή έχω φύγει -ελπίζω να κοιτάζω κάτω από ένα σύννεφο» ξεκινά η ανάρτηση. «Χθες το βράδυ ήρθε το τέλος σε μερικούς πολύ δύσκολους μήνες. Ήταν πολύ γαλήνια, τα αγόρια μου (οι γιοι της Χάρι και Ράφε) και η Κάιλι έμειναν μαζί μου για να με αποχαιρετήσουν. Αν και δεν ήθελα ποτέ να πεθάνω, η σκέψη ότι θα αφήσω αυτό το βασανισμένο σώμα μου ήταν μια ανακούφιση», αναγράφεται στην ανάρτηση, μαζί με δύο οικογενειακές φωτογραφίες.

«Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι. Αδυνατώντας να καταπιώ το κανονικό φαγητό, η σίτιση με σωλήνα που θα έπρεπε να με συντηρεί δεν λειτούργησε επειδή το έντερό μου δεν μπορούσε να ανεχτεί τα πρωτεϊνούχα ροφήματα. Πήγαινε κατευθείαν μέσα και κατευθείαν έξω».

«Αναζήτησα παρηγορητική φροντίδα, όσο κι αν αγαπούσα τη ζωή»

Η παρουσιάστρια εξήγησε πώς «λιμοκτονούσε σιγά σιγά» και «γινόταν όλο και πιο αδύναμη» μετά τη διάγνωση.

«Ανέπτυξα επίσης τρομερούς πόνους στην πλάτη επειδή οι μύες μου δεν υποστηρίζουν το σκελετό μου» εξήγησε. «Το μαύρο χιούμορ που με βοήθησε καλά τα πρώτα χρόνια αυτού του ταξιδιού μετατράπηκε σε απόγνωση. Πήρα την απόφαση μετά από πολύ ψυχική αναζήτηση να σταματήσω κάθε ιατρική υποστήριξη και να μπω τελικά στο νοσοκομείο για παρηγορητική φροντίδα στο τέλος της ζωής μου. Όταν αγαπάς τη ζωή τόσο πολύ όσο εγώ, χρειάζεται πολύ θάρρος για να κάνεις επιλογές που οδηγούν στον αποχαιρετισμό» συνέχισε.

«Ας μην το πούμε λοιπόν αντίο, καθώς ελπίζω να σας ξαναδώ στην άλλη πλευρά. Μέχρι τότε: ‘Είθε ο άνεμος να είναι πάντα ούριος, είθε ο ήλιος να λάμπει ζεστός στο πρόσωπό σου, είθε η βροχή να πέφτει απαλά στα χωράφια μου μέχρι να ξανασυναντηθούμε. Και είθε ο Θεός να σε κρατάει στο κοίλωμα του χεριού Του’. Κουβαλάω την αγάπη και το γέλιο σας μαζί μου και ελπίζω να θυμάστε το δικό μου» κατέληξε η ΜακΝτόναλντ.

Τι είναι η νόσος του κινητικού νευρώνα

Η νόσος του νεύρωνα, σύμφωνα με τους ειδικούς, «επηρεάζει τα νεύρα που είναι γνωστά ως κινητικοί νευρώνες. Αυτά τα νεύρα βρίσκονται στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και βοηθούν να λέτε στους μυς σας τι να κάνουν.

Η ΜακΝτόναλντ αφιέρωσε το χρόνο της στη συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθήσει στην εξεύρεση θεραπείας για την ασθένεια μετά τη διάγνωσή της το 2021. Στη σελίδα της «I Am Making a Difference» για τη συγκέντρωση χρημάτων, εξήγησε ότι, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους της, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 223.000 δολάρια Αυστραλίας (σχεδόν 153.000 δολάρια ΗΠΑ), αφού πέρασε από πολλές προκλήσεις.

«Όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν πηγαίνουν απευθείας στην έρευνα και τις δοκιμές του Πανεπιστημίου Macquarie για την εξεύρεση θεραπείας για την ασθένεια MND», έγραψε η ΜακΝτόναλντ στην περιγραφή, εξηγώντας πώς ξεκίνησε την πρόκληση «Big Lap» με μια διαδρομή 15.500 χιλιομέτρων γύρω από την Αυστραλία.