Στον Λίβανο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντήσει τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Nατζίμπ Μικάτι και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Nαμπίχ Μπέρι

Στον Λίβανο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν
1'

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Aμπάς Αραγκτσί φέρεται να προσγειώθηκε στη Βηρυτό. «Ένα ιρανικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι με τον υπουργό Εξωτερικών Αραγκτσί», ανέφερε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου για την πρώτη επίσκεψη ανώτατου Ιρανού αξιωματούχου μετά το ισραηλινό χτύπημα που σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ πρόκειται να συναντήσει τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Nατζίμπ Μικάτι και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Nαμπίχ Μπέρι.

Η δολοφονία του Νασράλα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για το Ιράν, το οποίο θεωρεί τη Χεζμπολάχ, την λιβενέζικη ένοπλη ομάδα που έχει χρηματοδοτήσει και εκπαιδεύσει, ως τον πλησιέστερο και πιο μακροχρόνιο σύμμαχό του. Το Ιράν έχει βασιστεί στη Χεζμπολάχ ως σημαντικό παράγοντα αποτροπής άμεσων επιθέσεων στη χώρα του από το Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή