Υπόθεση Πελικό: Οι δημοσιογράφοι θα είναι παρόντες στην προβολή βίντεο και φωτογραφίων

Οι συνήγοροι της Ζιζέλ έκαναν λόγο για «νίκη» μετά την εν λόγω απόφαση 

Υπόθεση Πελικό: Οι δημοσιογράφοι θα είναι παρόντες στην προβολή βίντεο και φωτογραφίων
REUTERS/Antony Paone
2'

Το δικαστήριο του Μαζάν, όπου εκδικάζεται από τον Σεπτέμβριο η πολύκροτη υπόθεση Πελικό, του 70χρονου που κατηγορείται πως νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του, Ζιζέλ, ενώ παράλληλα εξέδιδε την ναρκωμένη γυναίκα του σε άλλους άνδρες για να ικανοποιούν τις νοσηρές ορέξεις τους, αποφάσισε από σήμερα να επιτρέψει στους δημοσιογράφους και στο κοινό να είναι παρόντες στην προβολή των βίντεο και των φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της δίκης.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση του προέδρου του δικαστηρίου Ροζέ Αρατά κάνοντας δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του θύματος που χαρακτηρίζουν «νίκη» την σημερινή απόφαση.

Πριν από την προβολή του οπτικού υλικού θα προηγείται ανακοίνωση που θα επιτρέπει στα ευαίσθητα όνομα και στους ηλικιωμένους να αποχωρούν από την αίθουσα διευκρίνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ πρόσθεσε πως η προβολή αυτή δεν θα είναι «συστηματική» και δεν θα γίνεται παρά μόνο όταν θα είναι αναγκαίο για να παρουσιασθεί η αλήθεια έπειτα από αίτημα της μίας εκ των δύο πλευρών.

Από την ημερομηνία έναρξης της δίκης, στις 2 Σεπτεμβρίου, στην δικαστική αίθουσα ήταν παρόντα τα μέλη του δικαστηρίου, οι διάδικες πλευρές και οι δημοσιογράφοι. Το κοινό παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις μέσω αναμετάδοσης σε διπλανή αίθουσα, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του δικαστηρίου απαγόρευσε την προβολή του οπτικού υλικού στους δημοσιογράφους και στο κοινό εξηγώντας.

Πέντε ημέρες αργότερα ωστόσο, οι συνήγοροι της Ζιζέλ Πελικό ζήτησαν εκ νέου την άρση της απαγόρευσης στο όνομα της μάχης που εκείνη δίνει κατά της σεξουαλικής βίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή