Ιρανός υπουργός Εξωτερικών: Ναι υπό όρους για κατάπαυση πυρός σε Λίβανο και Γάζα

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την επίσκεψή του Ιρανού διπλωμάτη στη Βηρυτό

Ιρανός υπουργός Εξωτερικών: Ναι υπό όρους για κατάπαυση πυρός σε Λίβανο και Γάζα
Associated Press
1'

Θετικό είναι το Ιράν σε μία κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, θέτοντας ωστόσο προϋποθέσεις για την επίτευξή της.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Seyyed Abbas Araghchi, κατά την επίσκεψή του στη Βηρυτό, σημείωσε πως η Τεχεράνη υποστηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για κατάπαυση του πυρός, υπό την προϋπόθεση ότι, πρώτον, τα δικαιώματα του λαού του Λιβάνου γίνονται σεβαστά και αποδεκτά και, δεύτερον, θα υπάρξει ταυτόχρονη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι η Τεχεράνη είναι σε επαφή με άλλες χώρες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός

Ο Ιρανός διπλωμάτης επανέλαβε ότι το Ιράν είναι με τον Λίβανο. Όσον αφορά στην ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, την περασμένη Τρίτη δήλωσε: «Δεν ήμασταν ο εμπνευστής της επίθεσης, αλλά απαντήσαμε στην ισραηλινή εισβολή στο ιρανικό έδαφος, στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό και στην επίθεση εναντίον ιρανικών στόχων».

Και συνέχισε: «Σε αντίθεση με το Ισραήλ, το οποίο επιτίθεται σε δημοφιλείς στόχους και σπίτια ανθρώπων, γυναικών και παιδιών, εμείς επιτεθήκαμε μόνο στα στρατιωτικά κέντρα και τα κέντρα ασφαλείας του σιωνιστικού καθεστώτος.

Ο Araghchi τόνισε: «Δεν σκοπεύουμε να συνεχίσουμε εκτός εάν το σιωνιστικό καθεστώς θέλει να συνεχίσει τις επιθέσεις του, εάν το Ισραήλ αναλάβει περαιτέρω δράση εναντίον του Ιράν, η δράση μας θα είναι πιο δύσκολη και σίγουρα θα απαντήσουμε, η απάντησή μας θα είναι αναλογική και πλήρως υπολογισμένη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή