Ισραήλ: Έλληνας που επέστρεψε περιγράφει στο Newsbomb.gr τη ζοφερή κατάσταση - «Ζούμε με τον φόβο»

Ο Ιωανάθαν Ιατρού, μίλησε στο Νewsbomb.gr για την απώλεια της 30χρονης συγγενής του από τρομοκρατική επίθεση και τις δραματικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι του Ισραήλ υπό την απειλή νέων επιθέσεων
2'

Ο Ιωανάθαν Ιατρού, συγγενής της 30χρονης Σάχαρ Γκόλντμαν, η οποία έχασε τη ζωή της κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη θύμα και την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Τελ Αβίβ.

Η 30χρονη Σάχαρ είχε συγγενείς στην Ελλάδα, καθώς ο σύζυγος της ξαδέλφης της είναι Έλληνας. Η ίδια έχασε τη ζωή της κατά την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Γιάφα, λίγο έξω από το Τελ Αβίβ, όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πολιτών. Όπως ανέφερε ο Ιωανάθαν, «Η Σάχαρ Γκόλντμαν βρέθηκε τυχαία στο σημείο, καθώς επέστρεφε από τη δουλειά της».

Ο Ιωανάθαν Ιατρού περιέγραψε το σοκ που βίωσε όταν ενημερώθηκε για το θάνατό της: «Έχουμε όλοι σοκαριστεί. Καθόμουν στην Αθήνα και παρακολουθούσα τα γεγονότα με την επίθεση του Ιράν. Και ξαφνικά βλέπω τη φωτογραφία της. Έμαθα ότι σκοτώθηκε από την τηλεόραση.»

Ο Ιωανάθαν Ιατρού είχε επιστρέψει από το Ισραήλ μόλις την περασμένη Παρασκευή, καθώς η κατάσταση στη χώρα κλιμακωνόταν λόγω των επιθέσεων. Όπως ανέφερε, για πρώτη φορά από τον Λίβανο ξεκίνησαν επιθέσεις στο Τελ Αβίβ.

Σχετικά με το φόβο και την αβεβαιότητα που επικρατεί, δήλωσε: «Ο κάθε άνθρωπος το βιώνει διαφορετικά. Κάποιοι το παίρνουν πιο δύσκολα, με φόβο και άγχος. Εγώ έχω μάθει να το αντιμετωπίζω πιο ήρεμα, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Θα μπορέσει το Ιράν να χτυπήσει περισσότερο; Μπορεί να γίνει κάτι χειρότερο, να πέσει το ρεύμα να επικρατήσει συσκότιση ή κάτι άλλο, χειρότερο. Όλα αυτά δημιουργούν σκέψεις και ερωτήματα».

Επιπλέον, περιέγραψε πώς οι άνθρωποι προσπαθούν να παραμείνουν ψύχραιμοι, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. «Κάποιοι άνθρωποι δεν λένε τίποτα, προσπαθούν να παραμείνουν ψύχραιμοι. Αλλά τη νύχτα, όταν πέφτουν για ύπνο, σκέφτονται τι θα γίνει αν χρειαστεί να τρέξουν. Φοράνε ήδη τα ρούχα τους για να είναι έτοιμοι να φύγουν γρήγορα, αν συμβεί κάτι.

Ο Ιωανάθαν Ιατρού τόνισε επίσης την αίσθηση ασφάλειας που προσφέρουν τα καταφύγια και οι προειδοποιήσεις, αλλά σημείωσε ότι η ανησυχία παραμένει έντονη. «Έχουμε καταφύγια και προειδοποιήσεις για τις επιθέσεις. Αυτό μας δίνει μια αίσθηση ασφάλειας, αλλά η ανησυχία είναι πάντα εκεί».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Ισραήλ, ανέφερε πως δεν θα το κάνει άμεσα: «Δεν θα επιστρέψω στο Ισραήλ άμεσα. Σίγουρα θα περιμένουμε λίγες εβδομάδες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Θέλουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τις επιθέσεις. Περιμένουμε να δούμε αν το Ισραήλ θα απαντήσει και πώς θα απαντήσει το Ιράν».