Συναρπαστική ανακάλυψη: Μυστηριώδη ευρήματα σε αρχαίο τάφο 4.000 ετών

Ο τάφος χρονολογείται από τη 12η δυναστεία και ανήκει στην κόρη του κυβερνήτη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Senusret I μεταξύ 1991 και 1778 π.Χ.
Ministry of Tourism and Antiquities of Egypt
1'

Ένας ταφικός θάλαμος μέσα στον οποίο υπήρχαν δύο ξύλινα φέρετρα το ένα τοποθετημένο μέσα στο άλλο, και ήταν ζωγραφισμένα με κείμενα που περιγράφουν το ταξίδι στη μετά θάνατον ζωή, ανακαλύφθηκε από ομάδα ερευνητών, στο δυτικό βουνό Assiut της Άνω Αιγύπτου στον ποταμό Νείλο .

Ο τάφος που χρονολογείται από τη 12η δυναστεία, ανήκε στην Edi, κόρη του κυβερνήτη του Assuit κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Senusret I της 12ης δυναστείας μεταξύ 1991 και 1778 π.Χ.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Μοχάμεντ Ισμαήλ, προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι η Edi πέθανε πριν φτάσει στην ηλικία των 40 ετών και υπέφερε από συγγενές ελάττωμα στο πόδι.

Ο τάφος περιελάμβανε επίσης σπασμένα βάζα και ξύλινα αγάλματα, ενώ η μούμια ήταν διαμελισμένη.

Ο Ισμαήλ επεσήμανε ότι ο θάλαμος είχε λεηλατηθεί στην αρχαιότητα.

Η ομάδα των αρχαιολόγων θα συνεχίσει τις ανασκαφές στο εσωτερικό του τάφου για να μάθει περισσότερα για τον κυβερνήτη και την κόρη του και περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορική εποχή στην οποία έζησαν.

Έρχεται καθώς ένα χάλκινο σπαθί που συνδέεται με έναν ισχυρό αρχαίο Αιγύπτιο Φαραώ ανακαλύφθηκε σε στρατώνα 3.000 ετών τον περασμένο μήνα.

Μια ομάδα αρχαιολόγων που σκάβουν το αρχαίο φρούριο ανακάλυψαν τη λαμπερή χάλκινη λεπίδα στην τοποθεσία Tell Al-Abqain στην Αίγυπτο.

Και ένα παρατηρητήριο που χρονολογείται από τον έκτο αιώνα π.Χ. αποκάλυψε τη γνώση των αρχαίων Αιγυπτίων στην αστρονομία.