Ερντογάν: Ύπουλο σχέδιο του Ισραήλ να εξαπλώσει τη φωτιά με στόχο την Τουρκία

Για πρώτη φορά αναφέρθηκε και στον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Ερντογάν: Ύπουλο σχέδιο του Ισραήλ να εξαπλώσει τη φωτιά με στόχο την Τουρκία
X/Twitter
2'

Για ύπουλο σχέδιο του Ισραήλ, το οποίο έχει θέσει σε εφαρμογή και δεν περιορίζεται στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο, αλλά απώτερος στόχος του είναι να εξαπλωθεί η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, φτάνοντας στην Τουρκία, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτγάν, μιλώντας σε φεστιβάλ τεχνολογίας στα Άδανα.

«Ένα ύπουλο σχέδιο έχει εφαρμοστεί στην περιοχή μας που δεν θα περιοριστεί στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο. Δεν χρειάζεται να είστε μάντης για να δείτε και να καταλάβετε πού είναι ο απώτερος στόχος αυτού του σχεδίου. Όποιος γνωρίζει ιστορία, θρησκείες, πολιτική και διπλωματία θα καταλάβει εύκολα τη σύνδεση του ζητήματος με την αυταπάτη της Ιερουσαλήμ και του Αλ Ακσά και της Γης της Επαγγελίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η γη της επαγγελίας. Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, βρίσκονται σχεδόν σε αγώνα δρόμου για να αμφισβητήσουν την Τουρκία. Τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις με κάθε δήλωση που κάνει και κάθε χάρτη που μοιράζεται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ερνοτγάν.

Για πρώτη φορά αναφέρθηκε και στον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα,λεισέβαλε εισέβαλε για πρώτη φορά στη Γάζα με το πρόσχημα της Χαμάς. Και τώρα χύνει αίμα στο Λίβανο με το πρόσχημα της Χεζμπολάχ. Αφού μαρτύρησαν τον Ισμαήλ Χανίγια, τον τελευταίο εκλεγμένο παλαιστίνιο πρωθυπουργό, στην Τεχεράνη, δολοφόνησαν πρόσφατα τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Για άλλη μια φορά, εύχομαι το έλεος του Θεού στους Παλαιστίνιους και Λιβανέζους αδελφούς και αδελφές μας που έχασαν τη ζωή τους στις ισραηλινές επιθέσεις.

Κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση πως κάθε φορά που προσεγγίζεται κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή, πραγματοποιεί μια πρόκληση που θα δυναμιτίσει αυτή τη διαδικασία. Καταφεύγουν σε κάθε μέσο για να εξαπλώσουν τη φωτιά σε όλη την περιοχή και να πνίξουν την περιοχή μας στο αίμα και τα δάκρυα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Τελ Αβίβ, να χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αφού επεσήμανε πως το διεθνές δίκαιο έχει τεθεί εντελώς στο ράφι, είναι αδιάντροπη πρόκληση η απαγόρευση εισόδου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή