Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο του διοικητή της, η Γερμανία καταδικάζει την επιδρομή του Ισραήλ

Ο μεγάλος αριθμός θυμάτων μεταξύ των αμάχων σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τουλκαρέμ είναι σοκαριστικός τονίσθηκε σε ανάρτηση του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών
1'

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ, επιβεβαίωσαν το θάνατο ενός από τους διοικητές της, του Zahi Yaser Abd al-Razeq Oufi, σε ισραηλινό χτύπημα στην πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης, μαζί με άλλους επτά μαχητές, αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι σκότωσε τον Ουφί, επικεφαλής του δικτύου της Χαμάς στην Τουλκάρμ, σε επίθεση την Πέμπτη.

Νωρίτερα σήμερα πάντως η Γερμανία χαρακτήρισε "σοκαριστική" την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην παλαιστινιακή πόλη Τουλκαρέμ στη Δυτική Όχθη, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι.

"Ο μεγάλος αριθμός θυμάτων μεταξύ των αμάχων σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τουλκαρέμ είναι σοκαριστικός. Στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ο ισραηλινός στρατός είναι υποχρεωμένος να προστατεύει τους αμάχους στη Δυτική Όχθη", αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Χ.

Σχετικές ειδήσεις