Θα υπάρξει...επετειακό χτύπημα του Ιράν; Νευρικότητα στην Ουάσιγκτον

Χθες ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι η Ουάσιγκτον συζητά με το Τελ Αβίβ «πιθανές» επιθέσεις σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Θα υπάρξει...επετειακό χτύπημα του Ιράν; Νευρικότητα στην Ουάσιγκτον
1'

Η Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με χτυπήματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε περίπτωση επίθεσης στο ιρανικό έδαφος.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Αλί Φαντάβι, αναφέρει το CNN.

Σύμφωνα με τον Φανταβί, το Ιράν είναι μια μεγάλη χώρα με «πολλά οικονομικά κέντρα». Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ έχει «μόνο τρεις σταθμούς παραγωγής ενέργειας και πολλά διυλιστήρια πετρελαίου». «Μπορούμε να χτυπήσουμε όλους αυτούς τους στόχους ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο Ιρανός διοικητής. Διευκρίνισε ότι ένα τέτοιο χτύπημα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις είναι δυνατό εάν το Ισραήλ «κάνει λάθος».

Πάντως χθες ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι η Ουάσιγκτον συζητά με το Τελ Αβίβ «πιθανές» επιθέσεις σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη εικόνα ούτε για το πότε θα υπάρξει απάντηση του Ισραήλ. Ο Μπάιντεν είπε την Παρασκευή ότι το Ισραήλ «δεν πρόκειται να λάβει μια απόφαση αμέσως».

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ερωτηθείς από το CNN εάν το Ισραήλ θα χρησιμοποιούσε την επέτειο του ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς για να αντεπιτεθεί εναντίον του Ιράν, είπε: «Είναι πραγματικά δύσκολο να το πούμε».

«Νομίζω ότι θα ήθελαν να αποφύγουν την 7η Οκτωβρίου, οπότε κατά την εκτίμησή μου, αν είναι να γίνει κάτι, πιθανότατα θα γίνει πριν ή μετά» είπε ο αξιωματούχος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή