Emirates Airlines: Απαγορεύει βομβητές και ασύρματους στις πτήσεις μετά τις επιθέσεις στον Λίβανο

Στις φονικές επιθέσεις του Σεπτεμβρίου, εξερράγησαν χιλιάδες «παγιδευμένοι» βομβαρδισμένοι βομβητές της Χεζμπολάχ και εκατοντάδες ασύρματοι

Emirates Airlines: Απαγορεύει βομβητές και ασύρματους στις πτήσεις μετά τις επιθέσεις στον Λίβανο
Αρχείου
1'

Η αεροπορική εταιρεία Emirates Airlines του Ντουμπάι απαγόρευσε στους επιβάτες της να μεταφέρουν βομβητές και ασύρματους στις πτήσεις της, μετά τις επιθέσεις του περασμένου μήνα κατά της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ που αφορούσαν συσκευές επικοινωνίας που εξερράγησαν.

«Απαγορεύεται σε όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς, από ή μέσω Ντουμπάι να μεταφέρουν βομβητές και ασύρματους σε παραδιδόμενες βαλίτσες ή χειραποσκευές», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της την Παρασκευή. Πρόσθεσε ότι τυχόν απαγορευμένα αντικείμενα που θα βρεθούν θα κατασχεθούν από την αστυνομία του Ντουμπάι στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters.

Στις φονικές επιθέσεις του Σεπτεμβρίου, εξερράγησαν χιλιάδες «παγιδευμένοι» βομβαρδισμένοι βομβητές της Χεζμπολάχ και εκατοντάδες ασύρματοι - επιθέσεις για τις οποίες κατηγορήθηκε ευρέως το Ισραήλ, αλλά τις οποίες δεν έχει αναλάβει.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής ανακοίνωσε επίσης ότι οι πτήσεις προς το Ιράκ και το Ιράν θα ανασταλούν μέχρι την Τρίτη, ενώ τα δρομολόγια προς την Ιορδανία θα συνεχιστούν την Κυριακή.

Οι πτήσεις προς τον Λίβανο θα παραμείνουν ανασταλμένες έως τις 15 Οκτωβρίου λόγω της κλιμάκωσης των ισραηλινών επιθέσεων κατά της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης αναστείλει τις πτήσεις προς τη Βηρυτό και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια εν μέσω αυξημένων εντάσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή