«Πυρά» Νετανιάχου στον Μακρόν μετά τις δηλώσεις για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ: «Ντροπή!»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την ομιλία του κατηγόρησε τους ηγέτες της Δύσης για υποκρισία

«Πυρά» Νετανιάχου στον Μακρόν μετά τις δηλώσεις για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ: «Ντροπή!»
Αρχείου - AP
2'

«Ντροπή τους!», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα το βράδυ (Σάββατο, 5 Οκτωβρίου) μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αλλά και άλλων ηγετών της Δύσης που ζητούσαν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου κατά το διάγγελμά του προς τον ισραηλινό λαό κατηγόρησε τους ηγέτες για υποκρισία, δηλώνοντας ότι ενώ το Ιράν συνεχίζει να εξοπλίζει τους συμμάχους του στην περιοχή, οι χώρες που ισχυρίζονται ότι αντιστέκονται στην τρομοκρατία επιδιώκουν τώρα να περιορίσουν την ικανότητα του Ισραήλ να αμυνθεί.

«Επιβάλλει το Ιράν εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ, στους Χούτι, στη Χαμάς και σε άλλους “συμμάχους” του; Φυσικά όχι», είπε ο Νετανιάχου. «Αυτός ο άξονας της τρομοκρατίας είναι ενωμένος. Όμως οι χώρες που υποτίθεται ότι αντιτίθενται σε αυτόν, ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Τι ντροπή!»

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου έρχονται καθώς αυξάνεται η πίεση από ηγέτες πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Εμανουέλ Μακρόν, που έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, ιδιαίτερα στη Γάζα. Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε να επανεξεταστούν οι προμήθειες όπλων στο Ισραήλ λόγω των ανθρωπιστικών επιπτώσεων στη Γάζα.

«Το Ισραήλ αμύνεται σε επτά μέτωπα ενάντια στους εχθρούς του πολιτισμού», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ανέφερε τις σκληρές μάχες κατά της Χαμάς στη Γάζα, της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη, το Ιράκ και τη Συρία. Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε επίσης στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την καταπολέμηση τρομοκρατικών ομάδων στη Δυτική Όχθη.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της χώρας επικαλέστηκε τη διεθνή αλληλεγγύη προς το Ισραήλ, παρουσιάζοντας τη σύγκρουση ως μια παγκόσμια μάχη κατά του εξτρεμισμού. «Καθώς το Ισραήλ πολεμά τις δυνάμεις της βαρβαρότητας με επικεφαλής το Ιράν, όλες οι πολιτισμένες χώρες θα πρέπει να στέκονται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ», είπε.

Παρά τις εκκλήσεις για εμπάργκο όπλων, ο Νετανιάχου ήταν σαφής, εκφράζοντας την πεποίθησή του για την ικανότητα του Ισραήλ να επικρατήσει. «Το Ισραήλ θα κερδίσει με ή χωρίς την υποστήριξή τους», είπε. «Αλλά η ντροπή τους θα συνεχιστεί πολύ μετά τη νίκη του πολέμου».

*Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή