Αποκάλυψη Washington Post: Το Ισραήλ ακούει τους τηλεειδοποιητές της Χεζμπολάχ από το 2015

Οι τηλεειδοποιητές κατασκευάστηκαν στο Ισραήλ και αναπτύχθηκαν από τη Μοσάντ

Αποκάλυψη Washington Post: Το Ισραήλ ακούει τους τηλεειδοποιητές της Χεζμπολάχ από το 2015
Associated Press
2'

Η Washington Post προέβη σε μια νέα αποκάλυψη παρέχοντας νέες λεπτομέρειες για την ισραηλινή επιχείρηση που τον περασμένο μήνα ανατίναξε τηλεειδοποιητές και ραδιοτηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε η λιβανέζικη ομάδα Χεζμπολάχ.

Χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και ξεκίνησε μια νέα φάση σύγκρουσης, που προκάλεσε τεράστιο πλήγμα στη Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης του ηγέτη της Χασάν Νασράλα.

Πώς λειτούργησε η Μοσάντ

Το αμερικανικό δημοσίευμα, βασισμένο σε πληροφορίες από Ισραηλινούς, Άραβες και Αμερικανούς αξιωματούχους, πολιτικούς και διπλωμάτες, καθώς και πηγές κοντά στη Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι οι τηλεειδοποιητές κατασκευάστηκαν στο Ισραήλ και αναπτύχθηκαν από τη Μοσάντ. Είχαν ένα χαρακτηριστικό που έκανε πολλούς μαχητές της Χεζμπολάχ να χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς με δύο χέρια όταν εκρήγνυνται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πολεμήσουν.

Αφού οι αξιωματούχοι της Μοσάντ είπαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για την ευκαιρία της 12ης Σεπτεμβρίου, η επιχείρηση εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Κατόπιν χιλιάδες μαχητές της Χεζμπολάχ έλαβαν είδηση ​​ότι είχαν λάβει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα που απαιτούσε το πάτημα δύο κουμπιών, αναγκάζοντάς τους ουσιαστικά να χρησιμοποιούν και τα δύο χέρια και τραυματίστηκαν και στα δύο χέρια από έκρηξη την ώρα που πίεζαν κουμπιά.

Η έκθεση υποδηλώνει επίσης ότι οι ραδιοβόμβες, οι οποίες πυροδοτήθηκαν μια μέρα αργότερα, χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ από το 2015, παρέχοντας στο Ισραήλ συνεχή πρόσβαση στις επικοινωνίες της ομάδας σε πραγματικό χρόνο για χρόνια πριν οι συσκευές πυροδοτηθούν κυριολεκτικά.

Τα μικροσκοπικά εκρηκτικά στους τηλεειδοποιητές και τα ραδιοτηλέφωνα ήταν κρυμμένα με τέτοιο τρόπο που η αποσυναρμολόγηση της συσκευής ή ακόμα και η ακτινογραφία δεν θα αποκάλυπτε τον κίνδυνο για τα ανυποψίαστα μέλη της Χεζμπολάχ που δέχονταν πρόθυμα τα ισραηλινά gadgets, γράφει η The Post.

Η δημοσίευση προσθέτει ότι η προσφορά πώλησης που έπεισε τη Χεζμπολάχ να αγοράσει τηλεειδοποιητές με μεγάλη μπαταρία AR924 νωρίτερα φέτος έγινε από μια άγνωστη γυναίκα που εργαζόταν σε μια εταιρεία της Ταϊβάν, η οποία δεν γνώριζε την ισραηλινή συνωμοσία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή