«Έσπασε» τη σιωπή της η μητέρα του Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι τέρας, σταματήστε το λιντσάρισμα»

Η μητέρα του ράπερ Diddy, Τζάνις Σμολς Κομπς, σπάει τη σιωπή του για να καταδικάσει το «δημόσιο λιντσάρισμά» του
Getty
6'

Η μητέρα του ράπερ «Diddy», Τζάνις Σμολς Κομπς εξέδωσε δήλωση για την υπεράσπιση του γιου της που κατηγορείται για μία σειρά από αδικήματα και αντιμετωπίζει περισσότερες από 100 καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και εμπορία ανθρώπων.

«Έρχομαι σε εσάς σήμερα ως μια μητέρα που είναι συντετριμμένη και βαθιά λυπημένη από τις κατηγορίες εναντίον του γιου μου, Σον Κομπς», είπε η 84χρονη Τζάνις, στο Dailymail.com σε μια δήλωση μέσω της δικηγόρου της Ναταλι Φίγκερς. «Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπω τον γιο μου να κρίνεται όχι για την αλήθεια, αλλά για μια αφήγηση που δημιουργήθηκε από ψέματα.

«Το να γίνομαι μάρτυρας αυτού που μοιάζει με δημόσιο λιντσάρισμα του γιου μου προτού να έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά του είναι ένας πόνος πολύ αφόρητος για να το εκφράσω με λόγια».

Η Τζάνις -η οποία νοσηλεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι εν μέσω νομικών ζητημάτων του γιου της- παραδέχτηκε ότι ο Diddy δεν είχε πει την αλήθεια για τη βίαιη συμπεριφορά του απέναντι στην Cassie Ventura, όπως καταγράφηκε σε ένα βίντεο τον Μάρτιο του 2016 που γυρίστηκε σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες και εμφανίστηκε δημόσια νωρίτερα φέτος.

Η Τζάνις είπε ότι διευθετώντας γρήγορα τη μήνυση της Cassie στο τέλος του περασμένου έτους - μια μέρα μετά την κατάθεσή της - ο Diddy άνοιξε το δρόμο για δικαστικές αγωγές από άλλους που τον κυνηγούν για να αποκτήσουν οικονομικά οφέλη.

«Δεν είμαι εδώ για να παρουσιάσω τον γιο μου τέλειο γιατί δεν είναι», είπε. «Έχει κάνει λάθη στο παρελθόν του, όπως όλοι μας. Ο γιος μου μπορεί να μην ήταν απόλυτα ειλικρινής για ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα να αρνηθεί ότι είχε βιαιοπραγήσει ποτέ εναντια σε μία πρώην κοπέλα του, όταν το βίντεο του ξενοδοχείου έδειξε το αντίθετο.

Μερικές φορές, η αλήθεια και το ψέμα μπερδεύονται τόσο στενά που γίνεται τρομακτικό να παραδεχτεί κανείς ένα μέρος της ιστορίας, ειδικά όταν αυτή η αλήθεια είναι εκτός κανόνα ή είναι πολύ περίπλοκη για να γίνει πιστευτή». Η Τζάνις είπε ότι αυτοί οι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην υπόθεση του βραβευμένου με Grammy καλλιτέχνη, 54 ετών, που συμφώνησε με την Cassie πέρυσι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι η νομική ομάδα του γιου μου επέλεξε να διευθετήσει την αγωγή της πρώην κοπέλας αντί να την αμφισβητήσει μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει αυτήν την απόφαση εναντίον του γιου μου ερμηνεύοντάς την ως παραδοχή ενοχής», είπε εκείνη.

Η Τζάνις είπε ότι το κλιπ με τον βίαιο ξυλοδαρμό της Cassie από τον Ντίντι το 2016 που βγήκε στη δημοσιότητα τον Μάιο προκάλεσε μια φρενίτιδα από ανέντιμους καιροσκόπους που προσπαθούσαν να στριμώξουν τον γιο της για χρηματικό κέρδος.

«Αυτά τα ψέματα που του αποδίδουν υποκινούνται από εκείνους που αναζητούν οικονομικό όφελος και όχι δικαιοσύνη», είπε η Τζάνις. «Αυτά τα άτομα είδαν πόσο γρήγορα η αστική νομική ομάδα του γιου μου διευθέτησε την αγωγή της πρώην κοπέλας του, έτσι πιστεύουν ότι μπορούν να λάβουν μια γρήγορη πληρωμή κατηγορώντας ψευδώς τον γιο μου».

Η Janice είπε ότι οι «ψευδείς ισχυρισμοί για σεξουαλική επίθεση εμποδίζουν τα αληθινά θύματα σεξουαλικής βίας να λάβουν τη δικαιοσύνη που τους αξίζει». Παραδέχτηκε ότι ο γιος της έχει κάνει λάθη, αλλά είπε ότι οι παραβάσεις του δεν είναι αυτές που φαίνονται. «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι κανένας από εμάς, ανεξάρτητα από την κατάστασή του, δεν έχει ανοσία σε φόβο ή λάθη», πρόσθεσε.

«Το να μην είναι εντελώς ξεκάθαρος σε ένα θέμα δεν σημαίνει ότι ο γιος μου είναι ένοχος για τους αποκρουστικούς ισχυρισμούς και τις σοβαρές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Η Tζάνις επεσήμανε παλαιότερα άτομα που έχουν κατηγορηθεί και καταδικαστεί ψευδώς για εγκλήματα λόγω της φήμης τους.

«Πολλά άτομα που καταδικάστηκαν άδικα και αργότερα αθωώθηκαν, στερήθηκαν την ελευθερία τους όχι επειδή ήταν ένοχοι για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορήθηκαν, αλλά επειδή δεν ταίριαζαν στην εικόνα αυτού που αυτή η κοινωνία θεωρεί "καλό άτομο" είπε εκείνη. «Η ιστορία μάς έχει δείξει πώς άτομα μπορούν να καταδικαστούν άδικα λόγω των προηγούμενων ενεργειών ή λαθών τους».

Η Τζάνις είπε ότι είναι συντετριμμένη, βλέποντας την απώλεια της ελευθερίας του γιου της, την καταστροφή της φήμης του και την έλλειψη υποστήριξης από το κοινό, χωρίς να αναφέρει ακόμη την υπόθεσή του. «Το χειρότερο μέρος αυτής της δοκιμασίας είναι να βλέπω τον αγαπημένο μου γιο να απογυμνώνεται από την αξιοπρέπειά του, όχι για αυτό που έκανε, αλλά για αυτό που οι άνθρωποι επιλέγουν να πιστεύουν για αυτόν», είπε.

Και συνέχισε: «Το να βλέπω τον κόσμο να κάνει αστεία και να γελάει με τη ζωή του γιου μου να καταρρέει μπροστά στα μάτια μας είναι κάτι που δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω. Είναι πραγματικά οδυνηρό να βλέπω τον κόσμο να στρέφεται εναντίον του γιου μου τόσο γρήγορα και εύκολα για ψέματα και παρανοήσεις, χωρίς ποτέ να ακούσω την πλευρά του ή να του δώσουν την ευκαιρία να παρουσιάσει την πλευρά του».

Η Τζάνις είπε ότι «όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και ο γιος μου αξίζει να περάσει τη μέρα του στο δικαστήριο, να δώσει επιτέλους την εκδοχή του και να αποδείξει την αθωότητά του». Οι αναληθείς φήμες γύρω από τον γιο της οδήγησαν όπως λέει στη σημαντική έρευνα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εναντίον του και σε επακόλουθη δίωξη. «Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τώρα αυτά τα ψέματα για να διώξει τον γιο μου», είπε. «Αυτή η αδικία ήταν αφόρητη για την οικογένειά μας».

Η Τζάνις προέτρεψε τους «υποστηρικτές, τους θαυμαστές, τους συναδέλφους, τους φίλους και το κοινό του Ντίντι να μην τον κρίνουν προτού αποκτήσουν την ευκαιρία να ακούσουν την πλευρά του» της ιστορίας. «Σας ικετεύω να σκεφτείτε αυτούς που έχουν διωχθεί άδικα, να θυμάστε ότι δεν αξίζει ο καθένας που έχει κάνει λάθη στη ζωή του να κρίνεται ολόκληρη η ύπαρξή τους από μια πράξη ή μερικά λάθη».

Η Τζάνις έγραψε: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που τον έχουν ζωγραφίσει και του αξίζει η ευκαιρία να πει την εκδοχή του. Μπορώ μόνο να προσευχηθώ να είμαι ζωντανός για να τον δω να λέει την αλήθεια του και να δικαιώνεται». Η Τζάνις μίλησε λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου ένας δικηγόρος είπε την Τρίτη ότι εκπροσωπεί 120 κατηγόρους που έχουν υποβάλει ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του μεγιστάνα της χιπ χοπ.