Έλον Μασκ: Έδωσε δυναμικό παρών σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ

Στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ εμφανίστηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του πρώην προέδρου και του έπλεξε το εγκώμιο, παραμονές των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ
Associated Press
3'

Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας, Έλον Μασκ πήρε ξεκάθαρη θέση εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών καθώς έδωσε δυναμικό παρών σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ και τον παρουσίασε ως τη μοναδική επιλογή όχι μόνο για το μέλλον της Αμερικής αλλά και για τη «διατηρηση της δημοκρατίας» στη χώρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και του Tesla, ο οποίος αγόρασε επίσης την πλατφόρμα X, έσπευσε στο πλευρό του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια το Σάββατο στο χώρο όπου ο πρώην πρόεδρος επέζησε από μια απόπειρα δολοφονίας τον Ιούλιο. Ο Mασκ είπε «Αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές» αν δεν κερδίσει ο Tραμπ. Φορώντας ένα καπέλο με το σύνθημα «Make America Great Again» (ΜΑGA) της εκστρατείας του Tραμπ, ο Mασκ

«Όπως μπορείτε να δείτε, δεν είμαι μόνο Maga - είμαι βαθύ Maga» είπε. Ήταν η πρώτη φορά που ο Mασκ εμφανίστηκε σε συγκέντρωση του Τραμπ, σε μία ακόμη απόδειξη της αυξανόμενης συμμαχίας τους παραμονές των προεδρικών εκλογών. Ο Mασκ δημιούργησε μια επιτροπή πολιτικής δράσης που υποστηρίζει τον Ρεπουμπλικανικό υποψήφιο και έχει ξοδέψει μεγάλα χρηματικά ποσά στις προσπάθειες επανεκλογής του. Ο Tραμπ από την πλευρά του έχει πει ότι θα επιστρατεύσει τον επιχειρηματία για να διευθύνει μια επιτροπή απόδοσης της κυβέρνησης εάν κερδίσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ συνάντησε τον Μασκ τον Αύγουστο για μια σπάνια δημόσια συνομιλία στο X, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Σε αυτήν, ο πρώην πρόεδρος επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην απόπειρα δολοφονίας του Ιουλίου, την παράνομη μετανάστευση και τα σχέδιά του να μειώσει τις κυβερνητικές ρυθμίσεις.

Μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος το Σάββατο, ο Mασκ προσπάθησε να απεικονίσει το Tραμπ ως πρωταθλητή της ελευθερίας του λόγου, υποστηρίζοντας ότι οι Δημοκρατικοί θέλουν «να αφαιρέσουν την ελευθερία του λόγου σας, θέλουν να πάρουν το δικαίωμά σας να φέρετε όπλα, θέλουν να αφαιρέσουν το δικαίωμά σας να ψηφιζετε αποτελεσματικά» Ο Mασκεπέκρινε στη συνέχεια μια προσπάθεια της Καλιφόρνια για την απαγόρευση των απαιτήσεων ταυτότητας των ψηφοφόρων.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ίδιο μέρος όπου οι σφαίρες τραυμάτισαν τον Τραμπ στο δεξί αυτί, σκότωσαν έναν υποστηρικτή του, τον Κόρεϊ Κομπερατόρε και τραυμάτισαν αρκετούς παριστάμενους. Αρκετά μέλη της οικογένειας του θύματος, καθώς και άλλοι συμμετέχοντες και οι πρώτοι διασώστες από τη συγκέντρωση του Ιουλίου, επέστρεψαν στο σημείο της τραγωδίας το Σάββατο.

Στο πλευρό του πρώην προέδρου εμφανίστηκαν επίσηες ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Τζι.Ντ Βανς, ο γιος του Έρικ Τραμπ, η νύφη του και ο συμπρόεδρος της επιτροπής RNC, Λάρα Τραμπ, μαζί με τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των αρχών της Πενσυλβάνια.