ΗΠΑ: Αρκούδα με 3 μικρά επιτίθεται σε άνδρα αφού «διέρρηξαν» σπίτι στο Κολοράντο

Ο άντρας δέχτηκε σοβαρά χτυπήματα, αλλά δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο η ζωή του

ΗΠΑ: Αρκούδα με 3 μικρά επιτίθεται σε άνδρα αφού «διέρρηξαν» σπίτι στο Κολοράντο
AP
2'

Μια μαύρη αρκούδα με τρία μικρά επιτέθηκε σε έναν άνδρα μέσα στο σπίτι του στο Κολοράντο στις ΗΠΑ, αφού εισέβαλαν μέσα από μια συρόμενη γυάλινη πόρτα και δεν μπόρεσε να τα κάνει να φύγουν.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι υπεύθυνοι για την άγρια ζωή της πολιτείας σκότωσαν και τις τέσσερις αρκούδες μετά την επίθεση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Λέικ Σίτι, μια πόλη 400 κατοίκων στο νοτιοδυτικό Κολοράντο. Τα τραύματα του άνδρα ήταν σημαντικά, αλλά δεν χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της το Σάββατο η Υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο.

«Είναι σίγουρα τυχερό ότι δεν είχαμε θανάσιμο τραυματισμό γιατί ήταν πολύ κοντά», ανέφερε στην ανακοίνωση ο υπεύθυνος για την άγρια φύση του Κολοράντο Λούκας Μάρτιν.

Ο 74χρονος άνδρας προσπάθησε να διώξει την ενήλικη θηλυκή αρκούδα με μια καρέκλα κουζίνας, αλλά εκείνη τον έριξε σε έναν τοίχο και τον έγδαρε με τα νύχια, ανέφερε η υπηρεσία άγριας ζωής.

Η αρκούδα τραυμάτισε τον άνδρα στο κεφάλι, το λαιμό, τα χέρια, τον ώμο, την κοιλιά και τη γάμπα του πριν αυτός και η σύζυγός του διαφύγουν σε μια κρεβατοκάμαρα.

Ένας βοηθός του σερίφη έδιωξε τις αρκούδες και οι γιατροί περιέθαλψαν τον άνδρα στο σπίτι του. Η ταυτότητά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι υπεύθυνοι για την άγρια ζωή υποψιάζονται ότι οι αρκούδες είχαν συνηθίσει τους ανθρώπους λόγω πρόσφατων αναφορών για αρκούδες στην περιοχή που εισέβαλαν σε σπίτια σε αναζήτηση τροφής.

Βρήκαν τις τέσσερις αρκούδες κοντά στο σπίτι του ζευγαριού και τις σκότωσαν, συνήθης πρακτική για να σταματήσουν τις προβληματικές αρκούδες που συνδέουν τους ανθρώπους με την τροφή.

«Δημιουργείται μια πολύ περίπλοκη κατάσταση για να μπορέσουμε να την μετριάσουμε», δήλωσε ο Μάρτιν. «Δυστυχώς, τα αρκουδάκια που διδάσκονται αυτές τις συμπεριφορές από τη μητέρα τους μπορεί να οδηγήσουν σε γενιές συγκρούσεων μεταξύ αρκούδων και ανθρώπων».

Ήταν η πρώτη αναφερόμενη επίθεση αρκούδας στο Κολοράντο φέτος. Το 2023 υπήρξαν έξι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή