Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Αυτό είναι το πρόσωπό του - Τον βρήκαν μετά από 136 χρόνια

Ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά μυστήρια λύθηκε
2'

Στην αποκάλυψη του θρυλικού serial killer, του διαβόητου Τζακ του Αντεροβγάλτη, έφτασα οι επιστήμονες μετά από 136 χρόνια.

Ο ερευνητής, Russell Edwards, χρησιμοποίησε τεχνολογία αναδόμησης προσώπου για να δημιουργήσει μια ασπρόμαυρη εικόνα CGI της πιθανής εμφάνισης του δολοφόνου εκείνη την εποχή.

Η ανακάλυψη του Έντουαρντς ήρθε αφού χρησιμοποίησε στοιχεία DNA από το σάλι ενός θύματος για να αποδείξει ότι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν στην πραγματικότητα ο Άαρον Κοσμίνσκι, ο οποίος ήταν βασικός ύποπτος κατά τη διάρκεια των δολοφονιών του Γουάιττσαπελ.

Στο δεύτερο βιβλίο του για την υπόθεση, ο Έντουαρντς ισχυρίζεται ότι όχι μόνο αναγνώρισε οριστικά τον Αντεροβγάλτη, αλλά αποκάλυψε επίσης το κίνητρο πίσω από τους βάναυσους ακρωτηριασμούς και πώς ο δολοφόνος απέφυγε τη δικαιοσύνη.

Μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου 1888, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης δολοφόνησε βάναυσα τουλάχιστον πέντε γυναίκες στο Whitechapel, στο ανατολικό Λονδίνο, πυροδοτώντας εκτεταμένο τρόμο, αναφέρει η Express.

Η αφαίρεση εσωτερικών οργάνων από τρία θύματα οδήγησε σε εικασίες ότι ο δολοφόνος είχε ιατρική ή χειρουργική εμπειρία.

Η αστυνομία ερεύνησε 11 βάναυσες δολοφονίες γυναικών, κυρίως ιερόδουλων, μεταξύ Απριλίου 1888 και Φεβρουαρίου 1891, γνωστές ως δολοφονίες Whitechapel.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η τρίτη έως την έβδομη δολοφονία, γνωστές ως Κανονικές Δολοφονίες, διαπράχθηκαν από τον Αντεροβγάλτη, στοιχίζοντας τη ζωή της Mary Ann Nichols, της Annie Chapman, της Elizabeth Stride, της Catherine Eddowes και της Mary Jane Kelly σε διάστημα εννέα εβδομάδων. Όλα τα θύματα είχαν κοπεί το λαιμό τους, μεταθανάτια τραύματα, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου, και μέρη του σώματος αφαιρέθηκαν από τους Chapman, Eddowes και Kelly.