Απίστευτος ουρανοξύστης μισός ζούγκλα μισός ξενοδοχείο - Η διαμονή κοστίζει λιγότερο απ'όσο νομίζετε

Πόσο κοστίζει μια βραδιά σε αυτόν τον ιδιαίτερο ουρανοξύστη
UniladTech
2'

Αυτός είναι ο «καλύτερος ουρανοξύστης του κόσμου» που μοιάζει να είναι μισός ζούγκλα και μισός ξενοδοχείο και κοστίζει λιγότερο από όσο νομίζετε για να διανυκτερεύσετε εσείς.

Με τα φυτά να αναδύονται γύρω από τις κολώνες του κτιρίου και να κρέμονται σαν στέγαστρα από τα περβάζια, ο ασυνήθιστος πύργος είναι ένα έργο τέχνης.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μια πισίνα που μοιάζει με λιμνοθάλασσα, βεράντες και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη φυτών για να απολαύσουν οι επισκέπτες.

Το Pan Pacific Orchard, που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, κέρδισε πρόσφατα τον τίτλο του καλύτερου νέου ψηλού κτιρίου στον κόσμο από το Συμβούλιο για τα ψηλά κτίρια και τα αστικά περιβάλλοντα (CTBUH).

Το CTBUH δήλωσε ότι το ξενοδοχείο είχε υιοθετήσει μια καινοτόμο προσέγγιση για την ανάμειξη της φύσης με την αστική αρχιτεκτονική, καλύπτοντας το 23ώροφο κτίριο του με τροπικά φυτά.

Το ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει πάνω από 340 δωμάτια, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2023 και στο σύντομο χρονικό διάστημα που λειτουργεί, έχει κερδίσει άλλα τρία βραβεία.tf

Μεταξύ αυτών ήταν και η βράβευση του καλύτερου ψηλού κτιρίου ύψους μεταξύ 328 και 652 ποδών.

Το ίδιο το ξενοδοχείο χωρίζεται σε τμήματα σχήματος L σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα, γεγονός που αφήνει άφθονο χώρο για να αναδειχθεί το πράσινο του ιδιαίτερου αυτού κτιρίου.

Κάθε ένα από αυτά τα τμήματα φιλοξενεί μια βεράντα που έχει το δικό της θέμα για να αντικατοπτρίζει το τροπικό κλίμα της Σιγκαπούρης.

Τα θέματα αυτά είναι διατεταγμένα με αύξουσα σειρά και έχουν ως εξής: δάσος, παραλία, κήπος και σύννεφο.

Η βεράντα του δάσους περιλαμβάνει ένα λόμπι γεμάτο δέντρα, καθώς και έναν καταρράκτη και μια λίμνη, ενώ η βεράντα της παραλίας διαθέτει διάφορες πισίνες και, φυσικά, μια αμμώδη παραλία.

Στη βεράντα του κήπου μπορείτε να θαυμάσετε έναν όμορφα διαμορφωμένο κήπο, ενώ η βεράντα του σύννεφου προσφέρει πανοραμική θέα και μια αίθουσα χορού χωρίς πυλώνες.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της CTBUH, Javier Quintana de Una, δήλωσε ότι το ξενοδοχείο «αντιπροσωπεύει το καλύτερο της υπεύθυνης κάθετης πολεοδομίας σήμερα».

Η δήλωση συνέχισε λέγοντας: «Το Pan Pacific Orchard τιμά την κληρονομιά της Σιγκαπούρης, ενώ παράλληλα διευρύνει τα όρια της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης σε ένα πυκνοδομημένο, αστικό περιβάλλον».

Ωστόσο, δεν είναι τόσο ακριβό όσο νομίζετε - μια διανυκτέρευση εκεί κοστίζει περίπου 250 δολάρια.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Woha Architects με έδρα τη Σιγκαπούρη, οι οποίοι ήθελαν να συνδυάσουν όλα τα φυσικά περιβάλλοντα της χώρας σε ένα κτίριο.

*Mε πληροφορίες από UniladTech