Οι φαντασμαγορικές ευχές της Κίνας για τα γενέθλια του Πούτιν [vid]

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν κλείνει τα 72 του χρόνια και είναι ο μακροβιότερος ηγέτης του Κρεμλίνου μετά τον Ιωσήφ Στάλιν

Οι φαντασμαγορικές ευχές της Κίνας για τα γενέθλια του Πούτιν [vid]
AP
3'

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κλείνει τα 72 και η «φίλη και σύμμαχος» Κίνα βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να του ευχηθεί.

Με πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν στον ουρανό, τον φώτισαν σχηματίζοντας τη μορφή του Ρώσου προέδρου.

Ο Πούτιν, ο οποίος ανέλαβε την κορυφαία θέση του Κρεμλίνου μόλις οκτώ χρόνια μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, είναι ο μακροβιότερος ηγέτης του Κρεμλίνου μετά τον Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος πέθανε το 1953 σε ηλικία 74 ετών.

Αν και για τη Δύση ο Πούτον αποτελεί «κόκκινο πανί» , στο εσωτερικό της Ρωσίας βλέπει τη δημοτικότητά του να αυξάνεται από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση με την Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με ρωσικές δημοσκοπήσεις.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους ιστορικούς ηγέτες της Ρωσίας, ο Πούτιν δεν έχει ορατό διάδοχο. Επίσης, δεν έχει σοβαρούς αντιπάλους, σύμφωνα με πολλές ρωσικές πηγές.

Στρατηγός πολέμου

Ο Πούτιν, γεννημένος στο Λένινγκραντ μόλις επτά χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει υποσχεθεί τη νίκη των Ρώσων στον πόλεμο της Ουκρανίας, τον οποίο παρουσιάζει ως σύγκρουση δι' αντιπροσώπων μεταξύ της ιερής Ρωσίας και μιας αλαζονικής Δύσης, η οποία λέει ότι ταπείνωσε τη Ρωσία καθώς η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε.

Καθώς η Δύση ενέτεινε την υποστήριξή της προς την Ουκρανία με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε υποσχεθείσα βοήθεια, ο Πούτιν διπλασίασε το στοίχημά του στον πόλεμο και χρησιμοποίησε την αντίδραση της Δύσης για να απεικονίσει τη σύγκρουση ως μια υπαρξιακή μάχη για το μέλλον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την Minchenko Consulting με έδρα τη Μόσχα, οι Ρώσοι βλέπουν όλο και περισσότερο τον Πούτιν ως μια φιγούρα που κατάφερε να μεταμορφώσει την παγκόσμια τάξη, προς όφελός τους.

«Στην εσωτερική πολιτική, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκτά κάθε χρόνο εντελώς νέα χαρακτηριστικά της αρχετυπικής εικόνας του Δημιουργού, ο οποίος δημιουργεί μια νέα παγκόσμια τάξη στην οποία η Ρωσία θα έχει έναν εντελώς νέο ρόλο», δήλωσε η Minchenko Consulting.

Οι δυτικοί ηγέτες έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να κερδίσει τον πόλεμο και ότι αν το κάνει, οι εχθροί της Δύσης θα ενθαρρυνθούν και ο Πούτιν μπορεί να προσπαθήσει να επιτεθεί σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, έναν ισχυρισμό που ο Πούτιν έχει επανειλημμένα απορρίψει.

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην Ουκρανία και ο Πούτιν έχει αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στα επίπεδα του Ψυχρού Πολέμου.

Επί του παρόντος, η Ρωσία ελέγχει λίγο λιγότερο από το ένα πέμπτο της Ουκρανίας - συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας που προσάρτησε το 2014, περίπου το 80% του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, περίπου το 71% της περιοχής της Χερσώνας και το 72% της περιοχής της Ζαπορίζια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή