Ισραήλ: Σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό - Ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά όπλων

Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ισραήλ: Σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό - Ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά όπλων
AP
1'

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Σουχάιλ Χουσεΐν Χουσεϊνί, τον διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ, σε επίθεση στη Βηρυτό τη Δευτέρα. Ο Χουσεϊνί, επικεφαλής του αρχηγείου υλικοτεχνικής υποστήριξης, ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά όπλων από το Ιράν και τη διανομή των όπλων στις διάφορες μονάδες της Χεζμπολάχ.

Ο Χουσεϊνί «συμμετείχε επίσης στον προϋπολογισμό και τη λογική διαχείριση των πιο ευαίσθητων έργων της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρησιακού σχεδίου για τον πόλεμο», πρόσθεσε. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Χεζμπολάχ.

Το IDF λέει ότι το αρχηγείο που διοικούσε ο Χουσεϊνί επιβλέπει την επιμελητεία της Χεζμπολάχ και τον προϋπολογισμό των διαφόρων μονάδων της. Ήταν επίσης μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ της Χεζμπολάχ, του κορυφαίου στρατιωτικού οργάνου της τρομοκρατικής ομάδας.

«Ο Χουσεϊνί έπαιξε κρίσιμο ρόλο στις μεταφορές όπλων μεταξύ του Ιράν και της Χεζμπολάχ και ήταν υπεύθυνος για τη διανομή των προηγμένων όπλων μεταξύ των μονάδων της Χεζμπολάχ, επιβλέποντας τόσο τη μεταφορά όσο και την κατανομή αυτών των όπλων», τόνισε ο IDF.

Ο στρατός λέει ότι ήταν «υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό και τη διαχείριση των πιο ευαίσθητων έργων της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών σχεδίων της οργάνωσης και άλλων ειδικών επιχειρήσεων, όπως ο συντονισμός τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον του κράτους του Ισραήλ από τον Λίβανο και τη Συρία».

Ο στρατός λέει ότι το αρχηγείο περιλαμβάνει επίσης την R&D της Χεζμπολάχ, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή πυραύλων με κατευθυνόμενη ακρίβεια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή