Ραγδαίες εξελίξεις: Αθώος ο ύποπτος για τη δολοφονίας της μικρής Μαντλίν

Σε μια δίκη που κράτησε για περισσότερους από έξι μήνες, ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Μαντλίν, αφέθηκε ελεύθερος

Ραγδαίες εξελίξεις: Αθώος ο ύποπτος για τη δολοφονίας της μικρής Μαντλίν
2'

Η βασική ύποπτη για την εξαφάνιση της βρετανίδας Μαντλίν Μακάν κρίθηκε αθώα για όλες τις κατηγορίες σε μια ξεχωριστή υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Christian Brückner, 47 ετών, αθωώθηκε από το περιφερειακό δικαστήριο στο Braunschweig, στη βόρεια Γερμανία, από τρεις κατηγορίες για βιασμό και δύο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Πορτογαλία μεταξύ 2000 και 2017.

Η απόφαση θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη για περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση του μικρού παιδιού, που χάθηκε πριν από 17 χρόνια.

Καταδικασμένος βιαστής και παιδόφιλος, ο Brückner ονομάστηκε τον Ιούνιο του 2020 ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της McCann το 2007 από το θέρετρο Praia da Luz στο Αλγκάρβε όπου βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς της. Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, έχει επανειλημμένα δηλώσει την πίστη των ανακριτών για την ανάμειξη της Μπρούκνερ στην υπόθεση αυτή και την ευθύνη του για τον θάνατό της. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επικαλούνται υποτιθέμενα «συγκεκριμένα στοιχεία», οι εισαγγελείς δεν έχουν ακόμη δηλώσει ποια είναι αυτά τα στοιχεία.

Η σύνδεση του Brückner με την έρευνα Μακάν θίχτηκε επανειλημμένα σε όλη τη διάρκεια της δίκης, η οποία ολοκληρώθηκε την Τρίτη. Ο δικηγόρος του, Friedrich Fülscher, είπε ότι η υπόθεση McCann «κρεμόταν σαν ομίχλη» στη δίκη.

Ο Brückner είχε κατηγορηθεί ότι βίασε την Hazel Behan, μια Ιρλανδή διαχειριστή, στο διαμέρισμά της στην Praia da Rocha το 2004, και κατηγορήθηκε επίσης για τον υποτιθέμενο βιασμό μιας έφηβης στο σπίτι του στην ίδια πόλη και τον βιασμό μιας ηλικιωμένης στο διαμέρισμά της. . Κατηγορήθηκε επίσης ότι εκτέθηκε μπροστά σε μια 10χρονη Γερμανίδα σε μια παραλία και σε μια 11χρονη Πορτογαλίδα σε παιδική χαρά.

Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι ο Γερμανός υπήκοος θα του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Ο Fülscher είπε τη Δευτέρα ότι πρέπει να αθωωθεί, αμφισβητώντας την ακρίβεια των δηλώσεων μαρτύρων και λέγοντας στο δικαστήριο: «Η δίκη δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ».

Βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, εκτίει ποινή για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστας το 2005 στην Πράια ντα Λουζ – το ίδιο παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας όπου ο Μακαν χάθηκε δύο χρόνια αργότερα.

Η ποινή του για βιασμό διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή