Σήραγγα - γεμάτη με όπλα - εντόπισαν οι Ισραηλινοί: Ξεκινούσε από τον Λίβανο

Η αποκάλυψη της σήραγγας ίσως να συνδέεται με τις καταγγελίες ισραηλινών για την επιχείρηση εισβολής στο Ισραήλ που θα επιχειρούσε η Χεζμπολάχ στο βόρειο τμήμα της χώρας με την κωδική ονομασία «Κατακτήστε τη Γαλιλαία». 
IDF
1'

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν μια μικρή σήραγγα της Χεζμπολάχ που περνούσε στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο κατά αρκετά μέτρα.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, που έγιναν από τον Ισραηλινό στρατό η μήκους 20 μέτρων σήραγγα δεν είχε - ακόμη - έξοδο στο ισραηλινό έδαφος και η πορεία της διέσχιζε την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ μπλε γραμμή κατά περίπου 10 μέτρα, στον δυτικό τομέα των συνόρων.

Καμία πόλη δεν απειλήθηκε ποτέ από τη σήραγγα, υπογράμμισε ο στρατός.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ισραηλινών, η Χεζμπολάχ ξεκίνησε την κατασκευή της σήραγγας πριν από περίπου δύο χρόνια όμως αυτή εντοπίστηκε γρήγορα από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο στρατός λέει ότι ήθελε να παρακολουθεί τη σήραγγα καθώς κατασκευαζόταν, αντί να αποκαλύψει στη Χεζμπολάχ ότι είχε πληροφορίες για την υπόγεια διαδρομή. Στη συνέχεια, η σήραγγα εντοπίστηκε από τις ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ κατά τη διάρκεια επιδρομών στο νότιο Λίβανο πριν από αρκετούς μήνες, αν και ο στρατός τονίζει ότι ήταν προηγουμένως γνωστή στον ίδιο και ότι είχε τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι τα στρατεύματα ερεύνησαν τη σήραγγα και βρήκαν όπλα στο εσωτερικό της, συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών και αντιαρματικών πυραύλων.

Τώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν στο νότιο Λίβανο με μεγαλύτερες δυνάμεις, λένε ότι βρήκαν την ευκαιρία να κατεδαφίσουν τη σήραγγα. Σύμφωνα με τις αυτές, δεν υπάρχουν άλλες γνωστές σήραγγες που να περνούν στο Ισραήλ από τον Λίβανο.

Σχετικές ειδήσεις