Ινδία και Γαλλία αποφασίζουν να συντονίσουν τις στρατηγικές τους

Η Ινδία και η Γαλλία αποφάσισαν να συντονίσουν τις στρατηγικές τους στην περιοχή όπου ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν μαίνεται 
1'

Το θέμα ήταν μεταξύ των σημείων συζήτησης προτεραιότητας όταν ο NSA Ajit Doval συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. Το θέμα φιγουράρει στις συνομιλίες του Doval με όλους τους Γάλλους συνομιλητές του κατά τη διήμερη επίσκεψή του.

Η Ινδία, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν σχηματίσει μια τριμερή περίοδο πριν από λίγα χρόνια και αυτό θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην ειρήνη στην περιοχή. Ο Μακρόν διαφωνεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τον Λίβανο. Τις τελευταίες ημέρες, ο Μακρόν μίλησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζητώντας του να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει τις προόδους του στον Λίβανο. «Η Γαλλία έχει μεγάλα μερίδια στον Λίβανο, μέρος του παλιού Levant. Περιμένουμε όλους τους εταίρους να είναι πολύ φωνητικοί και αφοσιωμένοι μαζί μας για να στείλουμε αυτό το σαφές μήνυμα: το Ισραήλ δεν μπορεί να εισβάλει στον Λίβανο σήμερα. Ο πόλεμος δεν είναι δυνατός στον Λίβανο σήμερα. θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, ένας τεράστιος κίνδυνος κλιμάκωσης», είπε ο Μακρόν σε συνέντευξή του.

Ο Μακρόν μάλιστα ζήτησε «εμπάργκο όπλων» στο ισραηλινό καθεστώς σχετικά με τον συνεχιζόμενο γενοκτονικό πόλεμο του τελευταίου κατά της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας μια φλογερή αντίδραση από τον πρωθυπουργό του καθεστώτος, Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Νομίζω ότι σήμερα, προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε σε μια πολιτική λύση, να σταματήσουμε να παραδίδουμε όπλα για να πολεμήσουμε στη Γάζα», είπε.