Προσομοίωση: Τι θα συμβεί όταν ο τυφώνας Μίλτον χτυπήσει τη Φλόριντα

Μετεωρολόγος Τζόρνταν Στιλ: «Αυτό το πράγμα θα σας παρασύρει, ειδικά όταν έχουμε την πρόβλεψη ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 4,5 μέτρα».
2'

Το αμερικανικό Κέντρο (NHC) προειδοποιεί ότι ο Μίλτον είναι ένας «εξαιρετικά επικίνδυνος τυφώνας» και κάλεσε τους κατοίκους να «προετοιμαστούν σήμερα για την άφιξή του και να εκκενώσουν τις περιοχές τους».

H προσομοίωση που βλέπουμε στο βίντεο που δημοσίευσε το Weatherchannel δείχνει τι περιμένουμε να συμβεί όταν ο τυφώνας χτυπήσει τη Φλόριντα.

Η καταιγίδα τέρας με ανέμους που θα ξεπεράσουν τα 285 χλμ. την ώρα εάν δεν αλλάξει πορεία, προβλέπεται να γίνει ο χειρότερος τυφώνας που θα πλήξει την περιοχή Τάμπα.

Ο τυφώνας Μίλτον βρίσκεται πλέον σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το NHC με έδρα το Μαϊάμι, τις πρώτες πρωινές ώρες (Ελλάδας).

Τρομοκρατημένοι κάτοικοι εγκαταλείπουν την επαπειλούμενη πολιτεία μετά και τις δραματικές εκκλήσεις που απηύθυναν οι Αρχές. «Αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποια από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε», είπε χαρακτηριστικά η μιλώντας στο CNN η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, απευθυνόμενη στους κατοίκους της πόλης της.

Το The Weather Channel παρουσίασε ένα βίντεο που αποκαλύπτει τις τρομακτικές καταστροφές που θα μπορούσε να προκαλέσει ο Milton καθώς το νερό αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 μέτρα σε ορισμένες περιοχές, όπως η Τάμπα. Στο βίντεο του The Weather Channel τα νερά της πλημμύρας φαίνονται να ξεπερνούν σε ύψος κατά πολύ την παρουσιάστρια Στέφανι Άμπραμς.

Σχολιάζοντας τι θα μπορούσε να συμβεί αν τα νερά φτάσουν τα 2,7 μέτρα είπε: «Σε αυτό το επίπεδο οι πρώτοι όροφοι των κατασκευών είναι εντελώς πλημμυρισμένοι και υπάρχουν λίγα μέρη όπου είναι ασφαλή όταν το νερό ανεβαίνει τόσο ψηλά. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν τη ζώνη εκκένωσής τους, να ακούσουν τους τοπικούς αξιωματούχους και να εκκενώσουν όταν τους δοθεί εντολή. Αυτό δεν είναι απλώς ένα ήρεμο νερό - θα έχετε κύματα και ακόμη και λευκούς αφρούς στο κύμα στην ενδοχώρα».

Στη συνέχεια, το βίντεο παρουσιάζει πώς θα αναμένεται να είναι η κατάσταση στις περιοχές που θα πληγούν από τον τυφώνα και δείχνει πλημμυρισμένα σπίτια, τροπικούς φοίνικες μέσα στα νερά των πλημμύρων και τους κάδους σκουπιδιών και άλλα αντικείμενα να έχουν παρασυρθεί.

Ο μετεωρολόγος Τζόρνταν Στιλ πρόσθεσε: «Αυτό το πράγμα θα σας παρασύρει, ειδικά όταν έχουμε την πρόβλεψη ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 4,5 μέτρα».

Σχετικές ειδήσεις