Οικογενειακή επανένωση - Ξανά μαζί αδερφές λευκοί ρινόκεροι

Οι δύο θηλυκοί λευκοί ρινόκεροι έδειξαν αμέσως μια μικρή αδελφική αντιπαλότητα 

Οι αδελφές ρινόκεροι Ailsa και Bonnie

1'

Μία ανταλλαγή, έφερε την επανένωση δύο θηλυκών αδερφών λευκών ρινόκερων, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δύο πάρκα σαφάρι αντάλλαξαν έναν αρσενικό λευκό ρινόκερο με έναν θηλυκό, που κατευθύνθηκε εκεί όπου βρίσκεται η αδερφή της.

Το αρσενικό ο Granville γεννήθηκε σε καθεστώς αιχμαλωσίας το 2018 και πιστεύεται ότι έχει την απαραίτητη γενετική για να αναθρέψει πολλούς υγιείς ρινόκερους, κάτι που οι φύλακες του ζωολογικού κήπου είπαν ότι θα πρέπει να βοηθήσει πολύ στο να διατηρηθεί το είδος .

Η Bonnie, ένας λευκός ρινόκερος δύο τόνων, έχει ήδη φτάσει στο πάρκο όπου ζει η αδερφή της Ailsa, με την οποία δεν είχαν συναντηθεί ποτέ πριν.

Τα δύο πάρκα λένε ότι ελπίζουν ότι οι συνεργατικές προσπάθειές τους θα βοηθήσουν στη διατήρηση της γενετικής ποικιλότητας του είδους, το οποίο παρά το γεγονός ότι είναι ο πολυπληθέστερος ρινόκερος στον κόσμο, εξακολουθεί να θεωρείται από την IUCN ως απειλούμενο είδος.

Από τότε που έφτασε στο πάρκο, η Bonnie χρειάστηκε λίγο χρόνο για να εγκατασταθεί και να γνωρίσει τους άλλους ρινόκερους. Συνάντησε την αδελφή της Ailsa για πρώτη φορά και το πάρκο ανέφερε ότι έδειξαν κάποια αδελφική αντιπαλότητα αμέσως, αλλά για σύντομη διάρκεια.

Τόσο η Ailsa όσο και η Bonnie ζουν πλέον σε πάρκο σαφάρι στη Σκωτικά, το οποίο είναι τρομερά κρύο για ρινόκερους.