50 μέτρα κάτω από τη θάλασσα: Οι πρώτες φωτό του σκάφους Bayesian στο βυθό

Τα πρώτα πλάνα από το βυθισμένο σκάφος διέρρευσαν στην ιταλική ερευνητική εκπομπή Quarta Repubblica

50 μέτρα κάτω από τη θάλασσα: Οι πρώτες φωτό του σκάφους Bayesian στο βυθό
3'

Το σούπεργιοτ Bayesian βυθίστηκε τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου στα ανοιχτά του κόλπου του Πορτιτσέλο, ένα γραφικό λιμανάκι στα βόρεια της Σικελίας. Το καμάρι των φημισμένων ιταλικών ναυπηγείων Perini Navi, αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών, χάθηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά οδηγώντας στο θάνατο επτά από τους 22 επιβαίνοντες.

Τα πρώτα πλάνα από το βυθισμένο σκάφος διέρρευσαν στην ιταλική ερευνητική εκπομπή Quarta Repubblica και μεταδόθηκαν μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη των ανακρίσεων για τέσσερα από τα επτά άτομα που έχασαν τη ζωή τους.

Tο πολυτελές σκάφος Bayesian

large.jpg

Μεταξύ αυτών ήταν ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του, Χάνα, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αυτόν τον μήνα, και ο επικεφαλής της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμε και η σύζυγός του Τζούντι.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τις νεκροψίες, ο Μάικ Λιντς πέθανε από ασφυξία, ενώ και άλλοι τέσσερις επιβάτες πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου. Όσο για τη 18χρονη Χάνα, τα πρώτα αποτελέσματα από τη νεκροψία της ήταν ασαφή, αποκλείοντας μόνο τυχόν τραύματα ή πληγές ως αιτία θανάτου και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο είτε να μην είχε οξυγόνο είτε να πνίγηκε.

Katagrafh2.jpg


Τι δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες από το βυθισμένο στα ανοικτά της Σικελίας σκάφος
Η Quarta Repubblica ανέφερε στο ρεπορτάζ της ότι οι σοροί των νεκρών βρέθηκαν στην πλευρά που φαίνεται στο βίντεο.

Στις φωτογραφίες εικονίζεται το κύτος σε βάθος 52 μέτρων. Διακρίνεται ένα τμήμα της αριστερής πλευράς, πιθανότατα ακριβώς εκεί όπου βρέθηκαν τα θύματα του ναυαγίου. Από τις εικόνες μπορείτε να δείτε τη λευκή ίσαλο γραμμή.

Ακριβώς πάνω από τα δύο φινιστρίνια, πιθανότατα αυτά των καμπινών στον χώρο των επισκεπτών. Στη συνέχεια, το κιγκλίδωμα του καταστρώματος και μια φούσκα φυσαλίδων που παρήγαγαν οι δύτες που επιθεώρησαν το ναυάγιο σε αναζήτηση απαντήσεων τη νύχτα της τραγωδίας.

Τι εξετάζουν οι εισαγγελείς για τα αίτια της τραγωδίας

Οι εισαγγελείς που ερευνούν το ναυάγιο της 19ης Αυγούστου στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας πιστεύουν ότι το Bayesian «καταπλακώθηκε από έναν τοίχο νερού» ο οποίος οδήγησε στη βύθισή του αφού χτυπήθηκε από μια φρικτή καταιγίδα, μέσα σε λίγα λεπτά.

Λεπτομέρειες που διέρρευσαν από μια προκαταρκτική έκθεση υποδηλώνουν ότι το γιοτ βυθίστηκε αφού κατακλύστηκε από το νερό που έπεφτε καταρρακτωδώς πάνω από το κύριο κατάστρωμα και κατέβηκε από τη σπειροειδή σκάλα προς τα χαμηλότερα επίπεδα.

Εξετάζουν, επίσης, εάν και κατά πόσον έπαιξε σημαντικό ρόλο το κατάρτι των 75 μέτρων, καθώς πρώτα έγειρε «45 μοίρες πριν φτάσει στις 90 μοίρες» και βυθιστεί.

Η ταχύτητα του ανέμου ήταν περίπου 60 μίλια/ώρα την ώρα της τραγωδίας και μια προκαταρκτική έκθεση αναφέρει ότι οι ερευνητές λένε: «Το Bayesian είχε ολόκληρη την αριστερή πλευρά του εκτεθειμένη στις ριπές και στα κύματα. Με ένα τόσο ψηλό κατάρτι, τα πανιά ήταν καθοριστικό για την κλίση του».

«Δεν αποκλείεται το ανθρώπινο λάθος»


Οι ερευνητές εξακολουθούν, επίσης, να εξετάζουν το «ανθρώπινο λάθος», με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο γιατί οι μηχανές δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία και η πλώρη του σκάφους ήταν στραμμένη προς τον άνεμο, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της καταιγίδας.

Το Bayesian βρίσκεται τώρα σε βάθος 49 μέτρων με μόνιμο κλοιό ασφαλείας της ακτοφυλακής και καταρτίζονται σχέδια για την ανέλκυσή του τις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή