Ισραήλ: Δύο άμαχοι νεκροί από μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ

Οι δύο νεκροί ήταν ένα ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 40 ετών - Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η Χεζμπολάχ 
Associated Press
2'

Περίπου 40 ρουκέτες εντοπίστηκαν να περνούν από τον Λίβανο προς την Άνω Γαλιλαία και τον κόλπο της Χάιφα την Τετάρτη, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους στο Kiryat Shmona , ανακοίνωσε το MDA.

Από τους 40 πυραύλους, το IDF ανέφερε ότι 20 εκτοξεύσεις εντοπίστηκαν σε ένα μπαράζ μόνο προς το Kiryat Shmona.

Οι δύο νεκροί ήταν ένα ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 40 ετών και οι δύο, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Υπέστησαν θανατηφόρα τραύματα λόγω πτώσης σκαγιών ενώ είχαν βγάλει βόλτα τα κατοικίδιά τους και δεν πρόλαβαν να εισέλθουν στην προστατευόμενη περιοχή.

Οκτώ τραυματίες στο τελευταίο μπαράζ στο βόρειο Ισραήλ

Συνολικά οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στην πανεπιστημιούπολη Rambam Health Care στη Χάιφα για ιατρική περίθαλψη, με ένα σε σοβαρή κατάσταση και τα υπόλοιπα να υποφέρουν από ελαφρά τραύματα.

Μαζί με αυτούς που προσήχθησαν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τραυματίστηκε ένα ακόμη άτομο σε ατύχημα με μοτοσικλέτα που σημειώθηκε ενώ ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες και είναι σε μέτρια κατάσταση.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε μερικούς από τους πυραύλους, ενώ άλλοι έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους, δήλωσε ο στρατός.

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύτηκαν από παραϊατρικό προσωπικό της MDA στην περιοχή του κόλπου της Χάιφα.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η Χεζμπολάχ υποστηρίζοντας ότι είχε στόχο μια «συγκέντρωση ισραηλινών εχθρικών δυνάμεων» στην ως επί το πλείστον εκκενωμένη συνοριακή πόλη.

Η Πυροσβεστική και Υπηρεσία Διάσωσης αναφέρει ότι από τις ρουκέτες έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε πολλά κτίρια στην πόλη, με πέντε ομάδες πυροσβεστών να εργάζονται για την κατάσβεσή τους.