Μόσχα: Η Χεζμπολάχ παραμένει στρατιωτική δύναμη παρά τις ισραηλινές επιθέσεις

Η δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα σχετικά με τις εκτιμήσεις της Ρωσίας όσον αφορά στη σιϊτική οργάνωση διαψεύδει τις δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων.
1'

Η Χεζμπολάχ παραμένει στρατιωτικά δομημένη και δεν έχει χάσει την αλυσίδα διοίκησής της παρά τη σειρά θανατηφόρων ισραηλινών επιθέσεων εναντίον της ομάδας, αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής πτέρυγας, δεν έχει χάσει την αλυσίδα διοίκησής της και επιδεικνύει οργάνωση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας.

Το Ισραήλ έχει επεκτείνει τις επιθέσεις στο νότιο Λίβανο και σφυροκοπεί τα νότια προάστια της Βηρυτού εδώ και εβδομάδες με στόχο τη Χεζμπολάχ, η οποία δημιουργήθηκε από την Επαναστατική Φρουρά του Ιράν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για να πολεμήσει το Ισραήλ.

Η Μοσάντ πιστεύεται ευρέως ότι βρίσκεται πίσω από μαζικές επιθέσεις τον περασμένο μήνα κατά τις οποίες εξερράγησαν εκατοντάδες βομβητές που ανήκαν στην ένοπλη ομάδα.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Σχετικές ειδήσεις