Φλόριντα: Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που έμειναν πίσω - «Οχυρωνόμαστε», λέει κάτοικος στο Newsbomb.gr

O Kωνσταντίνος Χριστοδουλάκης, κάτοικος Φλόριντα μιλώντας στο Newsbomb.gr μοιράζεται τις προετοιμασίες που κάνει για την επικείμενη καταιγίδα, καθώς και τις ανησυχίες του για την πιθανή καταστροφή
3'

Ο τυφώνας Milton, πλησιάζει τη Φλόριντα με ανέμους που φτάνουν τα 150 μίλια την ώρα, φέρνοντας μαζί του τον κίνδυνο εκτεταμένων καταστροφών. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και τεράστια κύματα, ειδικά στις παράκτιες περιοχές. Οι Αρχές έχουν ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις και εντολές εκκένωσης σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας, ενώ η πολιτική προστασία προετοιμάζεται για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

Παρά τις προειδοποιήσεις, πολλοί κάτοικοι επιλέγουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας. O Kωνσταντίνος Χριστοδουλάκης, κάτοικος Φλόριντα μιλώντας στο Newsbomb.gr μοιράζεται τις προετοιμασίες που κάνει για την επικείμενη καταιγίδα, καθώς και τις ανησυχίες του για την πιθανή καταστροφή.

«Είμαστε λίγο βόρεια, περίπου 10 λεπτά από το ελληνικό χωριό, στην περιοχή της Φλόριντα που αναμένεται να χτυπηθεί από τον τυφώνα», λέει ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλάκης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που μας έστειλε:

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς από πού θα περάσει ο τυφώνας. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι μπορεί να περάσει πιο νότια από εδώ, αλλά θα είναι τεράστιος. Όλη αυτή η περιοχή θα δει πολύ νερό και βροχή», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την επικινδυνότητα στις πόλεις που βρίσκονται κοντά σε παραθαλάσσια μέρη, ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλάκης εξηγεί: «Ναι, οι πόλεις κοντά στο νερό είναι σε μεγάλο κίνδυνο. Δεν νομίζω ότι θα αντέξουν δεύτερο χτύπημα. Αυτός είναι ο δεύτερος τυφώνας που μας χτυπά σε λίγες εβδομάδες. Ο προηγούμενος δεν μας έπληξε άμεσα, αλλά έσπρωξε τεράστιες ποσότητες νερού προς τις ακτές, περίπου 15 πόδια, δηλαδή σχεδόν 3 μέτρα».

Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον προηγούμενο τυφώνα, λέει: «Ναι, είχαμε πλημμύρες που έφτασαν τα 3-4 πόδια, δηλαδή περίπου 1 μέτρο. Και το πρόβλημα με την παλίρροια είναι ότι το νερό ξαναγυρνάει. Οι άνθρωποι στις παράκτιες περιοχές έχουν χάσει σπίτια και περιουσίες».

Παρά την επικινδυνότητα, ο κάτοικος δεν σκοπεύει να φύγει: «Το σπίτι μας είναι καινούργιο και αντέχει ανέμους μέχρι 150 μίλια την ώρα. Είμαστε αρκετά ψηλά, οπότε το νερό δεν είναι το πρόβλημα, αλλά ο αέρας. Βέβαια, η αστυνομία έχει δώσει εντολές εκκένωσης για τις χαμηλές περιοχές».

Όταν τον ρωτάμε για τα μέτρα που έχει λάβει, απαντά: «Έχουμε βάλει μεταλλικά καλύμματα στα παράθυρα και έχουμε καθαρίσει την αυλή για να αποφύγουμε ζημιές. Όσοι μένουν πιο κοντά στο νερό έχουν βάλει σακιά με άμμο γύρω από τα σπίτια τους».

Παρά τον κίνδυνο, δείχνει ψύχραιμος: «Μένω εδώ 27 χρόνια και ποτέ δεν έφυγα λόγω τυφώνα. Βέβαια, αυτή είναι η πρώτη φορά που βάζουμε καλύμματα στα παράθυρα. Τέτοιο φαινόμενο έχει να συμβεί εδώ και 100 χρόνια».

Αν και οι περισσότεροι κάτοικοι κοντά στο νερό έχουν ήδη φύγει, εκείνος παραμένει αισιόδοξος: «Εμείς δεν κινδυνεύουμε τόσο. Είμαστε σε καλή τοποθεσία και ελπίζουμε ότι θα περάσει χωρίς μεγάλες ζημιές».

Οι προμήθειες με γεννήτρια και βενζίνη, προκειμένου να μην διακοπεί το ρεύμα:

Η Φλόριντα προετοιμάζεται για έναν από τους χειρότερους τυφώνες των τελευταίων ετών, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να λάβουν σοβαρά τις προειδοποιήσεις. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς ο τυφώνας Milton αναμένεται να φέρει καταστροφικούς ανέμους και πλημμύρες στις παράκτιες και εσωτερικές περιοχές.

Σχετικές ειδήσεις