Σκληρή κόντρα Ισραήλ - Τουρκίας: Όλος ο κόσμος καταδικάζει την Χαμάς ενώ ο Ερντογάν την επαινεί!

Στην ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ απάντησε με σχεδόν «απειλητική» ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σκληρή κόντρα Ισραήλ - Τουρκίας: Όλος ο κόσμος καταδικάζει την Χαμάς ενώ ο Ερντογάν την επαινεί!
Η φώτο που ανήρτησε στον λογαριασμό του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κάτζ.
X
2'

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ισραήλ και Τουρκίας, μετά από μια ανάρτηση στο Χ του ισραηλινού υπουργού Ισραέλ Κάτζ, που κατέκρινε την στάση του Ερντογαν κατά την επέτειο του ενός χρόνου από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Σε αυτήν ο Ισραηλινός υπουργός τόνιζε ότι «Στην επέτειο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, ενώ ο Ελεύθερος κόσμος καταδικάζει τους δολοφόνους της Χαμάς, ο δικτάτορας Ερντογάν τους επαινεί: «Είναι μαχητές της ελευθερίας που πολεμούν για την Τουρκία» – δηλαδή ελευθερία να βιάζεις, ελευθερία να σκοτώνεις, ελευθερία βεβήλωσης πτωμάτων και καύσης μωρών».

Κατέληξε δε σημειώνοντας πώς ο Ταγίπ Ερντογάν «Καταστρέφει την κληρονομιά του Ατατούρκ ενώ πουλά την Τουρκία σε συμμάχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», μια σαφή αναφορά στις σχέσεις του Ισραήλ με το Κατάρ.

Την ανάρτηση δε συνόδευε με μια -προφανώς επεξεργασμένη - φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν να «οδηγεί» ένα άλογο το οποίο καβαλά ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχια Σινουάρ.

Η τουρκική απάντηση: Αναμένουμε την παραπομπή του Κατζ σε διεθνές δικαστήριο

Στην ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ απάντησε με σχεδόν «απειλητική» ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτή σημειώνεται:

"Διαπιστώνεται ότι ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών προέβη σε άλλη μια συκοφαντική ανάρτηση με στόχο τη χώρα μας και τον Πρόεδρό μας.

Θεωρούμε την εν λόγω δήλωση ως μια αποτυχημένη προσπάθεια ψυχολογικής επιχείρησης για να προσελκύσει την προσοχή και να αλλάξει την ατζέντα. Αναμένουμε την παραπομπή του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών ενώπιον του δικαστηρίου για το ρόλο του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

"Η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι στις καταπιεστικές πολιτικές του Ισραήλ και να παρέχει την ισχυρότερη υποστήριξη στους Παλαιστίνιους".

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή