Ελληνίδα δημοσιογράφος της Φλόριντα στο Newsbomb.gr: «Πολλοί ομογενείς παραμένουν στα σπίτια τους»

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι τη σφοδρή επέλαση του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα - Ο πιο επικίνδυνος των τελευταίων 100 ετών - Άδεια τα βενζινάδικα, επί ποδός ο στρατός - Τι λέει στο Newsbomb.gr η Ελληνίδα δημοσιογράφος Ιωάννα Λαζάρου για τους ομογενείς και την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή

Ελληνίδα δημοσιογράφος της Φλόριντα στο Newsbomb.gr: «Πολλοί ομογενείς παραμένουν στα σπίτια τους»

Ο τυφώνας Μίλτον θα «χτυπήσει» τη Φλόριντα μέσα στις επόμενες ώρες

AP
3'

Με το βλέμμα στραμμένο στη Φλόριντα βρίσκεται η παγκόσμια κοινή γνώμη καθώς μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η επέλαση του τυφώνα Μίλτον, του πιο επικίνδυνου τυφώνα των τελευταίων 100 ετών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Ήδη, οι αρχές στη Φλόριντα έχουν εξαγγείλει σαφείς προειδοποιήσεις στους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν, καθώς απειλείται η ζωή τους. Πράγματι, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Newsbomb.gr η Ελληνίδα δημοσιογράφος Ιωάννα Λαζάρου (από το Greekradiofl), εκατομμύρια κάτοικοι, κυρίως στην περιοχή του κόλπου της Τάμπα, έχουν ήδη εκκενώσει τις οικίες τους, ακολουθώντας τις εντολές των αρχών.

Πλησιάζει ο τυφώνας Μίλτον στη Φλόριντα: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους – Άδεια τα βενζινάδικα

Σύμφωνα με την Ιωάννα Λαζάρου, οι περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά είναι οι Πενσακόλα, Σάντα Ρόσα και Οκαλούσα. «Στο West Palm Beach, οι κάτοικοι αναμένουν την έλευση της καταιγίδας από την Τετάρτη το απόγευμα έως την Πέμπτη». Η ίδια ανέφερε στο Newsbomb.gr πως «πολλοί κάτοικοι προετοιμάζονται τοποθετώντας ξύλινα και αλουμινένια προστατευτικά στα παράθυρα για να θωρακίσουν τα σπίτια τους».

Tyfonas Milton - Florida

Επί ποδός ο στρατός για παροχή βοήθειας στους πολίτες, λίγο πριν την επέλαση του άκρως επικίνδυνου τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα

AP

Αναφορικά με την εικόνα που επικρατεί στους δρόμους της Φλόριντα, έπειτα από τις συστάσεις για εκκένωση, η Ιωάννα Λαζάρου μετέφερε πως «η ταχεία ανάπτυξη του τυφώνα προκάλεσε πανικό. Οι δρόμοι γέμισαν με αυτοκίνητα, ενώ τα καύσιμα στα βενζινάδικα έχουν εξαντληθεί».

Venzinadika - Florida

Τα βενζινάδικα στη Φλόριντα έχουν αδειάσει από καύσιμα, την ώρα που αναμένεται η επέλαση του τυφώνα Μίλτον

AP

Συμπλήρωσε πως «οι τοπικές αρχές και οι αρμόδιες οργανώσεις παροχής βοήθειας εργάζονται ακούραστα για να προσφέρουν στήριξη στους “εκτοπισμένους”».

Η περιοχή που επηρεάστηκε περισσότερο είναι το Clearwater Beach Florida, σύμφωνα με την Ιωάννα Λαζάρου, ενώ συμπλήρωσε πως «αυτή την ώρα υπάρχουν πολύ ισχυροί άνεμοι και έντονη βροχή».

Tyfonas - Florida

Βροχές και καταιγίδες έχουν ήδη ξεσπάσει στη Φλόριντα, λίγο πριν την επέλαση του τυφώνα Μίλτον

AP

Κατηγορίας 5 ο τυφώνας Μίλτον

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα ζήτησε την άμεση εκκένωση των ευάλωτων περιοχών, με πολλούς κατοίκους να φεύγουν προς τη Νέα Υόρκη και τη Βόρεια Καρολίνα για να βρουν ασφαλέστερες τοποθεσίες. Ο τυφώνας Μίλτον είναι κατηγορίας 5 και πλησιάζει με ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 160 μίλια την ώρα. Οι ειδικοί προειδοποιούν για σοβαρές πλημμύρες και καταστροφές στις πληγείσες περιοχές, ενισχύοντας την ανάγκη για προετοιμασία και αλληλεγγύη στην κοινότητα.

Tyfonas - Florida

Πολίτες στη Φλόριντα εκκενώνουν τα σπίτια τους και κατευθύνονται βόρεια προκειμένουν να σωθούν από τον τυφώνα Μίλτον

AP

Οι περισσότεροι Έλληνες της Φλόριντα έχουν εκκενώσει λόγω του τυφώνα Μίλτον

Σύμφωνα με την Ιωάννα Λαζάρου, οι περισσότεροι Έλληνες που κατοικούν στη Φλόριντα έχουν ήδη φύγει. Ανέφερε όμως, πως την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι όσοι έχουν παραμείνει στην περιοχή, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των αρχών. Αναγνωρίζουν τον κίνδυνο της ζωής τους, ωστόσο παραμένουν μόνο και μόνο για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Φλόριντα: Τρίτος τυφώνας μέσα σε λίγες μέρες

Υπενθυμίζεται πως ο τυφώνας Μίλτον είναι ο τρίτος στη σειρά που θα «χτυπήσει» και μάλιστα ανελέητα τη Φλόριντα. Πριν από λίγες ημέρες ο τυφώνας Έλιν προκάλεσε τεράστιες ζημιές ενώ από το φονικό πέρασμά του 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ακολούθησε (τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου) ο τυφώνας Κιρκ (Κίρκη), ο οποίος προκάλεσε ομοίως πολύ μεγάλες ζημιές σε σπίτια και εκτάσεις γης.

Tyfonas Milton - Florida

Η πορεία του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα - Δορυφορική εικόνα

AP

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή