Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Τα αντιποινά μας στο Ιράν θα είναι «θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα»

Το χτύπημα του Ιράν την περασμένη εβδομάδα ήταν «επιθετικό, αλλά απέτυχε επειδή ήταν ανακριβές» τόνισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ
Υπ. Αμυνας Ισραήλ
1'

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίστηκε σήμερα να λέει ότι τα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν για την πυραυλική του επίθεση θα είναι «θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα», σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη μονάδα πληροφοριών 9900 των IDF - μια μονάδα που συλλέγει πληροφορίες στα θέατρα πολέμου - ο Γκάλαντ είπε ότι το Ιράν «δεν θα καταλάβει τι του συνέβη ή πώς».

Το χτύπημα του Ιράν την περασμένη εβδομάδα, από την άλλη πλευρά, ήταν «επιθετικό, αλλά απέτυχε επειδή ήταν ανακριβές». Αφού περιέγραψε την πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου ως αποτυχημένη, ο Γκάλαντ δήλωσε: «Οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ' όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα», τόνισε.
Ο Γκάλαντ τόνισε ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δεν έπαθε τίποτα στην επίθεση και ότι όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης είναι σε λειτουργία, κανένα αεροπλάνο δεν έπαθε τίποτα, ούτε στρατιώτες ή πολίτες.

Είπε ακόμη ότι ολόκληρο το ισραηλινό σύστημα ασφαλείας, από τον στρατιώτη στο έδαφος μέχρι τον πρωθυπουργό, είναι συγχρονισμένο γύρω από το χτύπημα στο Ιράν: «Ολόκληρη η αλυσίδα διοίκησης είναι ευθυγραμμισμένη και επικεντρωμένη γύρω από αυτό το θέμα».

Η δήλωση Γκάλαντ δημοσιοποιήθηκε μετά την επικοινωνία του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπεντζαμιν Νετανιάχου, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην οποία συζητήθηκαν και τα Ισραηλινά αντίποινα.

Σχετικές ειδήσεις