Βρισιές του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου - Στο φως αποκαλυπτικές συζητήσεις

Οι αποκαλύψεις γίνονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, αυτουνού που έβγαλε στη φόρα το σκάνδαλο Watergate

Βρισιές του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου - Στο φως αποκαλυπτικές συζητήσεις
AP
2'

Σάλος έχει προκληθεί από το βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ, του δημοσιογράφου που έβγαλε στη φόρα το σκάνδαλο Watergate, και δεν έχει βγει ακόμη δημοσίως!

Το βιβλιο του δημοσιογράφου «Πόλεμος» αναφέρεται σε πολλά συμβάντα μέσα στην Αμερικανική κυβέρνηση μέχρι και την απογοήτευση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο θυμός του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου έχει ξεσπάσει ιδιωτικά

Το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς την περίπλοκη σχέση του Μπάιντεν με τον Νετανιάχου, καθώς και ιδιωτικές στιγμές που ο πρόεδρος είχε εκνευριστεί μαζί του για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Οι «απογοητεύσεις και η δυσπιστία» του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου «ξέσπασαν» την περασμένη άνοιξη, γράφει ο Γούντγουορντ. Ο πρόεδρος εξαπέλυσε κατ' ιδίαν ένα γεμάτο βρισιές παραλήρημα, αποκαλώντας τον «κάθαρμα» και «κακό γαμ... τύπο», σύμφωνα με το βιβλίο.

Ο Μπάιντεν είπε ότι αισθανόταν, σύμφωνα με τη λογιστική του Γούντγουορντ, ότι ο Νετανιάχου «του έλεγε ψέματα τακτικά». Με τον Νετανιάχου «να συνεχίζει να λέει ότι θα σκοτώσει και το τελευταίο μέλος της Χαμάς». Ο Γούντγουορντ έγραψε: «Ο Μπάιντεν του είχε πει ότι αυτό ήταν αδύνατο, απειλώντας τόσο ιδιωτικά όσο και δημοσίως να παρακρατήσει επιθετική αποστολή όπλων από τις ΗΠΑ».

Ο Μπάιντεν και ο Νετανιάχου γνωρίζονται από καιρό, αν και η σχέση τους είναι γνωστό ότι δεν είναι στενή ή υπερβολικά φιλική. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο Ισραηλινός ηγέτης καθυστερεί μια ειρηνευτική συμφωνία στη Μέση Ανατολή προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2024.

Ερωτηθείσα σχετικά με το δημοσίευμα του βιβλίου, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Emilie Simons δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι «η δέσμευση που έχουμε απέναντι στο κράτος του Ισραήλ είναι ακλόνητη».

Η Simons, όταν πιέστηκε για τις λεπτομέρειες, είπε ότι δεν θα σχολιάσει κάθε ανέκδοτο που μπορεί να βγει στο ρεπορτάζ. Πρόσθεσε για τον Μπάιντεν και τον Νετανιάχου: «Έχουν μια μακροχρόνια σχέση. Έχουν μια πολύ ειλικρινή και άμεση σχέση και δεν έχω να σχολιάσω αυτά τα συγκεκριμένα ανέκδοτα».

Με πληροφορίες από Associated Press

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή