Άντρας κλειδώθηκε σε βαλίτσα από σύντροφο του και πέθανε - Η γυναίκα ζητά να «φτιαχτεί» πριν τη δίκη

Η γυναίκα εκπροσωπεί τον εαυτό της στο μεγαλύτερο μέρος της δίκης της, με τον ένατο δικηγόρο της τώρα, αφού άλλοι οκτώ απομακρύνθηκαν ή παραιτήθηκαν

Άντρας κλειδώθηκε σε βαλίτσα από σύντροφο του και πέθανε - Η γυναίκα ζητά να «φτιαχτεί» πριν τη δίκη
Daily Mail
6'

Μια γυναίκα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ που κατηγορείται ότι έπνιξε θανάσιμα τον φίλο της μέσα σε μια βαλίτσα ζήτησε να έχει επαγγελματικά μαλλιά και μακιγιάζ για τη δίκη της για τη δολοφονία, αλλά το τολμηρό αίτημά της απορρίφθηκε.

Η 46χρονη Sarah Boone υπέβαλε το αίτημα πριν καταθέσει στο εδώλιο σε προδικαστική ακρόαση την Τετάρτη, τέσσερα χρόνια μετά τη σύλληψή της για τον παράξενο θάνατο του 42χρονου φίλου της Jorge Torres Jr, μέσα στο διαμέρισμά τους στο Winter Park της Φλόριντα.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο Torres πέθανε κατά τη διάρκεια ενός μεθυσμένου παιχνιδιού κρυφτού, ωστόσο οι ερευνητές βρήκαν υλικό από το τηλέφωνό της που τον δείχνει να στριφογυρίζει μέσα στη βαλίτσα, λέγοντάς της: «Δεν μπορώ γ*** να αναπνεύσω».

Μαλλιά και μακιγιάζ

Κατά την ακρόαση της Τετάρτης, η Boone ζήτησε να έρθει μια ομάδα για να την περιποιηθεί για την αίθουσα του δικαστηρίου, ωστόσο ένας δικαστής αρνήθηκε να βάλει ακόμη και τους δικούς της δικηγόρους να την βάψουν, καθώς θεωρείται λαθρεμπόριο.

Ο κύριος λόγος πίσω από την προδικαστική συνάντηση της Τετάρτης δεν ήταν το αίτημα της Boone για μακιγιάζ, αλλά η προσπάθεια της ομάδας υπεράσπισής της να αποκρύψει βασικά στοιχεία που παρουσίασαν οι εισαγγελείς.

Η Boone εκπροσωπεί τον εαυτό της στο μεγαλύτερο μέρος του δικαστικού της «έπους» από τη σύλληψή της, και τώρα εκπροσωπείται από τον ένατο δικηγόρο της, αφού άλλοι οκτώ απομακρύνθηκαν ή παραιτήθηκαν.

Ο πιο πρόσφατος δικηγόρος της, ο James Owens, κατέθεσε αίτηση για την απόρριψη από το δικαστήριο δύο ωρών βίντεο από την ανάκριση μεταξύ της Boone και του γραφείου του σερίφη της κομητείας Orange.

Ο Owens υποστήριξε ότι η Boone εξαναγκάστηκε να μιλήσει στους ντετέκτιβ και ότι δεν της διαβάστηκαν σωστά τα δικαιώματα Miranda και ότι θεώρησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να μιλήσει στις αρχές.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα ήταν αν κατάλαβε την ένατη ερώτηση των δικαιωμάτων - «Έχοντας υπόψη αυτά τα δικαιώματα, επιθυμείτε να μιλήσετε στους [ερευνητές] τώρα;».

Κατά την ακρόαση, η ντετέκτιβ του σερίφη της κομητείας Orange, Chelsey Koepsell, κατέθεσε ότι η Boone διάβασε τα δικαιώματά της απευθείας από την κάρτα της και ότι η ερώτηση δεν ήταν τυπωμένη στην κάρτα που φέρει.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Boone δεν ζήτησε ποτέ δικηγόρο κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στα πλάνα της ανάκρισης, οι ερευνητές αναρωτήθηκαν πώς ο Torres πνίγηκε μέσα στη βαλίτσα, κάτι που η Boone ισχυρίστηκε ότι ήταν ατύχημα καθώς έπαιζαν μεθυσμένοι κρυφτό.

Η Boone είπε ότι εκείνη και ο Torres ζωγράφιζαν, έφτιαχναν ένα παζλ και έπιναν Woodbridge Chardonnay όταν αποφάσισαν να παίξουν κρυφτό.

Η Boone είπε ότι κρύφτηκε επάνω στο ντους, αλλά ο Torres δεν ανέβηκε ποτέ να την ψάξει.

Όταν κατέβηκε κάτω, βρήκε τον Torres στο σαλόνι και μαζί αποφάσισαν να βάλουν το τον ίδιο στη μπλε βαλίτσα και ισχυρίστηκε ότι άφησε δύο από τα δάχτυλά του να προεξέχουν από το φερμουάρ.

«Η Sarah και ο Jorge γελούσαν και οι δύο που τον έβαλε μέσα στη βαλίτσα», ανέφερε η ένορκη κατάθεσή της για τη σύλληψή της.

Στις 12.30 π.μ., η Boone είπε ότι αποφάσισε να ανέβει επάνω, ενώ ο Torres ήταν ακόμα κολλημένος στη βαλίτσα, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να βγει μόνος του.

Η Boone μπήκε στο κρεβάτι και αποκοιμήθηκε μισή ώρα αργότερα, και είπε στους ντετέκτιβ ότι υπέθεσε ότι ο Torres θα έβγαινε από τη βαλίτσα και θα την συναντούσε στο κρεβάτι.

Ξύπνησε το επόμενο πρωί και έμεινε για λίγο στο κρεβάτι. Είπε ότι υπέθεσε ότι ο Torres ήταν ήδη κάτω «στο λάπτοπ και έψαχνε για δουλειά».

Κατέβηκε τελικά κάτω γύρω στις 11 το πρωί και δεν μπορούσε να βρει πουθενά το φίλο της.

«Η Sarah φρίκαρε και θυμήθηκε ότι η τελευταία φορά που είδε τον Jorge ήταν όταν τον έβαλε μέσα στη βαλίτσα», σύμφωνα με το έγγραφο της σύλληψης.

Τότε άνοιξε το φερμουάρ της αποσκευής και βρήκε τον Torres αναίσθητο μέσα.

Κατέθεσε την Τετάρτη ότι αφού η αστυνομία βρήκε το πτώμα του Torres, ήταν ακόμα «πολύ μπερδεμένη, πολύ θολή» από το μεθύσι της προηγούμενης νύχτας, σύμφωνα με το CourtTV.

«Δεν καταλάβαινα το μνημειώδες πλήθος των ανθρώπων που ήταν [στον τόπο του εγκλήματος] και τι έκαναν. Ανησυχούσα για τα σκυλιά μου. Ανησύχησα για τον γιο μου. Ήμουν σε κατάσταση σοκ».

«Ήμουν τραυματισμένη από την κατάσταση και προσπαθούσα να συγκεντρωθώ σε όλα όσα συνέβαιναν στο σπίτι μου. Είχα πονοκέφαλο - πιστεύω ότι ήμουν ακόμα μεθυσμένη σε κάποιο βαθμό».

«Σύνδρομο κακοποιημένης συζύγου»

Η προσπάθεια του Owens να «αποσιωπηθεί» το υλικό της ανάκρισης έρχεται καθώς φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με το επιχείρημα υπεράσπισης που επεδίωκε - ότι η Boone ενήργησε σε αυτοάμυνα τη νύχτα του θανάτου του Torres.

Ισχυρίστηκε ότι έπασχε από το «σύνδρομο κακοποιημένης συζύγου» και ότι ο Torres είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας που αφορούσε την Boone, συμπεριλαμβανομένης μιας κατηγορίας για ξυλοδαρμό το 2018 που σχετίζεται με έναν μεθυσμένο καβγά μέσα στο σπίτι τους.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν κατά την προδικαστική ακρόαση ότι σκοπεύουν να καταθέσουν αίτηση για να απαγορεύσουν στον δικηγόρο της Boone να προβάλει ένα τέτοιο επιχείρημα, επικαλούμενοι την εξέταση της Boone από εμπειρογνώμονα την Τετάρτη πριν από την ακρόαση.

Αφού απέρριψε το αίτημά της για επαγγελματικό μακιγιάζ και χτένισμα, ο δικαστής της υπόθεσής της δήλωσε ότι θα εκδώσει απόφαση σχετικά με το αν το βίντεο της ανάκρισης της Boone θα «αποσιωπηθεί» μέχρι το τέλος της Πέμπτης.

Η δίκη της Boone έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου και αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη αν καταδικαστεί για φόνο δευτέρου βαθμού.

Με πληροφορίες από την Daily Mail

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή