ΗΠΑ: Δεν θέλουμε ο Λίβανος να γίνει Γάζα

Την θέση ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στην επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ υπογράμμισε ο Μάθιου Μίλερ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ
1'

Ενώ οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις περιορισμένες χερσαίες επιδρομές που πραγματοποιούν σήμερα οι IDF στο εσωτερικό του Λιβάνου, δεν επιθυμούν αυτές να επεκταθούν βαθύτερα στο Λίβανο ή η παρουσία του Ισραήλ να παραταθεί επ' αόριστον, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

"Έχουμε επίγνωση της μακράς ιστορίας του Ισραήλ, που ξεκινώντας με περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις στο Λίβανο, αναβαθμίζοντας αυτές σε πιο πλήρους κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις, τελικά τις μετέτρεψε σε κατοχή, κάτι στο οποίο είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι είμαστε αντίθετοι", είπε ο Μίλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Θέλουμε να τους δούμε να περιορίζουν τις επιχειρήσεις τους σε αυτό που έχουμε δει μέχρι σήμερα... αυτό αναφέρεται στην έκταση της γης στην οποία εισέρχονται στο Λίβανο, όχι στον αριθμό των στρατευμάτων που αναπτύσσουν", εξήγησε ο Μίλερ.

"Τελικά, θέλουμε να επιστρέψουμε στην εφαρμογή της απόφασης [του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ] 1701, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ θα αποσυρθεί πίσω από τα σύνορα", λέει.

"Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δούμε την κατάσταση στο Λίβανο να μετατρέπεται σε κάτι παρόμοιο με την κατάσταση στη Γάζα", προσέθεσε αργότερα ο Μίλερ.

Σχετικές ειδήσεις