Ο «Υπολοχαγός Νταν» αρνείται να εγκαταλείψει τη βάρκα του εν όψη του τυφώνα Μίλτον

«Το ασφαλέστερο μέρος για να είσαι είναι σε ένα σκάφος σε μια πλημμύρα. Το μάθαμε αυτό με τον Νώε» λέει ο «υπολοχαγός Νταν»

Ο «Υπολοχαγός Νταν» αρνείται να εγκαταλείψει τη βάρκα του εν όψη του τυφώνα Μίλτον
6'

Ένας άνδρας με ένα πόδι από τη Φλόριντα, με το παρατσούκλι Υπολοχαγός Νταν, παρομοίασε τον εαυτό του με τον Νώε με την κιβωτό του, καθώς αποκάλυψε ότι δεν θα ακολουθήσει τις εντολές εκκένωσης της Τάμπα Μπέι ενόψει του τυφώνα Μίλτον.

Η τερατώδης καταιγίδα αναμένεται να πλήξει σήμερα τη Φλόριντα και οι κάτοικοι στο πέρασμά της έχουν προειδοποιηθεί να «φύγουν ή να πεθάνουν».

Και όμως ο Τζόζεφ Μαλινόφσκι, γνωστός στους ντόπιους χαϊδευτικά ως Τζο Θάλασσα ή υπολοχαγός Νταν, δεν φοβάται να μείνει στη θέση του.

Μιλώντας από το σκάφος του, μήκους 6 μέτρων, στο λιμάνι της Τάμπα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έκαναν «βόλτες» πάνω από το κεφάλι του, ο Τζο είπε: «Το ασφαλέστερο μέρος για να είσαι είναι σε ένα σκάφος σε μια πλημμύρα. Το μάθαμε αυτό με τον Νώε».

«Όλοι όσοι έμειναν στη στεριά πνίγηκαν. Ο Νώε και τα ζώα έζησαν».

Νωρίτερα, είπε: «Δεν ανησυχώ. Η ζωή μου, αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με όσα έχω περάσει. Αυτό δεν με φοβίζει».

«Δεν είναι καν μια μικρή ενόχληση, γιατί το μόνο που θα συμβεί είναι ότι όλοι θα βραχούν, αλλά εγώ θα είμαι μια χαρά, γιατί είμαι σε μια βάρκα που επιπλέει».

Ο Τζο έχασε το πόδι του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα όταν ήταν 16 ετών. Είπε ότι μόλις είχε πάρει τα μάτια του από το δρόμο «για ένα δευτερόλεπτο» όταν έπεσε πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο που έτρεχε με ταχύτητα περίπου 45 χλμ/ώρα.

«Περίμενα να είμαι σπίτι εγκαίρως για το δείπνο. Έφτασα στο νοσοκομείο και μέσα σε λίγα λεπτά άρχισε να εμφανίζεται ολόκληρη η οικογένειά μου».

Το πόδι του ακρωτηριάστηκε κάτω από το γόνατο, γεγονός που του χάρισε το παρατσούκλι που έχει ακόμη και σήμερα. Στην ταινία Φόρεστ Γκαμπ, ο υπολοχαγός Νταν έχασε και τα δύο του πόδια κάτω από το γόνατο κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Ο Τζο δήλωσε ότι αναμένει ότι ο άνεμος θα ενισχυθεί περαιτέρω, αλλά έχει πίστη στη δύναμη της άγκυράς του.

«Η άγκυρά μου είναι δεμένη στην αποβάθρα, δεν πρόκειται να πάω πουθενά. Όλα θα πάνε καλά. Θα είμαι μια χαρά».

Ο Τζο, σε βίντεο που κυκλοφορεί πλέον ευρέως στο διαδίκτυο, εξηγεί ότι ο «Θεός» του είπε να «βγει εδώ έξω και να πάρει μια βάρκα. Με προσέχει. Είμαι σε καλή κατάσταση. Δεν ανησυχώ γι' αυτό».

Έχει ήδη απορρίψει ένα σωσίβιο και δήλωσε ότι μπορεί να κολυμπήσει «σε κύκλους» αν χρειαστεί, καθώς προσπαθεί να «αντέξει» στον κόλπο.

Η Επιτροπή Προστασίας Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα (FWC) προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να μένουν στο σκάφος ή να επιχειρούν να βγουν έξω σε δύσκολες συνθήκες, καθώς κινδυνεύει «η ζωή σας και η ζωή των πιθανών ανταποκριτών».

Οι θαυμαστές του προσφέρθηκαν να τον χρηματοδοτήσουν για να του παραχωρήσουν ένα δωμάτιο σε κάποιο μοτέλ ή του προσέφεραν καταφύγιο σε άλλες πολιτείες.

Αλλά ο Τζο παραμένει πεπεισμένος ότι είναι καλύτερα στη θάλασσα.

Ο «Tampa Terrence» έχει καταγράψει τη στάση του Τζο απέναντι στον τυφώνα Μίλτον και έχει δημιουργήσει ένα GoFundMe για να τον υποστηρίξει ώστε να αγοράσει ένα νέο πλοίο «για να ταξιδέψει στις θάλασσες».

Ο έρανος έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 19.000 δολάρια.

Ο Terrence είπε επίσης ότι προσέφερε στον Joe ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο της Τάμπα, αλλά εκείνος «εξακολουθεί να διστάζει να πάει».

«Ο Θεός με στηρίζει», επαναλαμβάνει ο Τζο σε άλλο βίντεο. «Κάνω αυτό που μου είπε να κάνω. Δεν έστειλε κανέναν για να με βγάλει από εδώ».

«Και όποιος προσπαθεί να με βγάλει από εδώ, δεν είναι του Θεού, γιατί ο Θεός μου είπε ότι αυτό είναι το σωστό για μένα και γι' αυτό το κάνω».

Η αστυνομία της Τάμπα ήταν μεταξύ εκείνων που παρότρυναν τον Joe να φύγει και να αναζητήσει καταφύγιο. Ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο αρχηγός της αστυνομίας της Τάμπα εθεάθη να προτρέπει τον Τζο να φύγει.

Ο ναύτης ενημερώθηκε ότι έχουν «εννέα καταφύγια που είναι ανοιχτά» σε βίντεο που μοιράστηκε χθες.

Οι θαυμαστές του προσφέρουν τις καλύτερες ευχές τους και λένε ότι ελπίζουν να παραμείνει ασφαλής κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

«Όσο περισσότερο το περνάς, τόσο περισσότερα μαθαίνεις», δήλωσε στο The Weather Channel. «Είμαι σίγουρος για την ικανότητά μου να το ξεπεράσω, εκτός αν εξελιχθεί σε πρόβλημα και καταλήξω στο Κάνσας».

Ο τυφώνας Μίλτον αναμένεται να φτάσει στην ξηρά αργά την Τετάρτη, φέρνοντας ανέμους έως και 281 χλμ/ωρα και πλημμύρες ύψους 4.5 μέτρων, σε μια από τις χειρότερες καταιγίδες που θα μπορούσε να πλήξει τη Φλόριντα εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Ο Μίλτον έχει «τη δυνατότητα να είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ για τη δυτική-κεντρική Φλόριντα», σύμφωνα με τους προγνώστες του NHC.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, με μεγάλα καταφύγια να έχουν δημιουργηθεί σε στάδια και χώρους εκδηλώσεων σε όλη την πολιτεία.

Οι σχολικές περιφέρειες έχουν κλείσει, οι επιχειρήσεις έκλεισαν και εκδόθηκαν εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης για περίπου έξι εκατομμύρια, καθώς οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Η Φλόριντα εξακολουθεί να υποφέρει από τον τυφώνα Ελίν, ο οποίος διέσχισε την πολιτεία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, 227 άνθρωποι αναφέρθηκε ότι είχαν πεθάνει από την καταιγίδα, σηματοδοτώντας τον πιο θανατηφόρο τυφώνα από τον τυφώνα Κατρίνα το 2005.

Με πληροφορίες από την Daily Mail

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή