Ελληνίδα κάτοικος για τον τυφώνα Μίλτον: «Εκκενώσαμε το πρωί και πήγαμε στην ανατολική Φλόριντα»

«Έχει κοπεί το ρεύμα σε πάρα πολλά σπίτια, ακούμε για πλημμύρες και για απώλειες ζωών», αναφέρει κάτοικος της Φλόριντα για τις επιπτώσεις από τον τυφώνα Μίλτον 
(AP Photo/Marta Lavandier)
1'

Για τον τυφώνα Μίλτον που σαρώνει τη Φλόριντα μίλησε Ελληνίδα κάτοικος, που αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της για να σωθεί. «Μαθαίνουμε για πλημμύρες και για απώλειες ζωών. Εκκενώσαμε σήμερα το πρωί και πήγαμε στην ανατολική Φλώριντα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα κάτοικος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Εγκαταλείψαμε σήμερα το πρωί και βλέπουμε. Η περιοχή που είμαστε τώρα δεν έχει εκκενωθεί και θεωρείται ασφαλής. Οι ανεμοστρόβιλοι, όμως, που υπάρχουν είναι σοβαροί και πρέπει να προσέξουμε μέχρι να περάσει αυτό το φαινόμενο».

Αναφέρθηκαν τουλάχιστον δύο θάνατοι

Τουλάχιστον δύο θάνατοι αναφέρθηκαν σε κοινότητα συνταξιούχων μετά από ανεμοστρόβιλο στο Fort Pierce στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, μετέδωσε το NBC News, επικαλούμενο τον σερίφη της κομητείας St. Lucie, Κιθ Πίρσον.

«Έχουμε δεκάδες σπίτια στην κομητεία Σεντ Λούσι που έχουν υποστεί ζημιές, μερικές καταστροφικές ζημιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κομητείας Σεντ Λούσι, Έρικ Γκιλ. «Συνεργαζόμαστε με την πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Σεντ Λούσι … Εθνική Φρουρά, καθώς και με μονάδες από το γραφείο του σερίφη, ακόμη και με υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης από τις γύρω κομητείες για να βοηθήσουν στην έρευνα και τη διάσωση».