Ο τυφώνας «Μίλτον» προκαλεί δραματικές ελλείψεις καυσίμων στη Φλόριντα

Δραματικές ελλείψεις σε καύσιμα προκάλεσε μεταξύ άλλων ο τυφώνας «Μίλτον» στη Φλόριντα
Associated Press
1'

Σχεδόν το ένα τέταρτο των πρατηρίων καυσίμων της Φλόριντα έμειναν χωρίς καύσιμα το απόγευμα της Τετάρτης, αφού χιλιάδες κάτοικοι επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους για να γλιτώσουν από τη θεομηνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε παράκτιες περιοχές έλαβαν εντολές εκκένωσης καθώς ο Μίλτον πλησίαζε τη δυτική ακτή της πολιτείας, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους.

Ως αποτέλεσμα, περίπου το 24% των σχεδόν 8.000 πρατηρίων καυσίμων στη Φλόριντα έμειναν χωρίς καύσιμα μέχρι τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Τετάρτη, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της αγοράς GasBuddy.

Οι διακοπές ήταν πιο σοβαρές στην περιοχή Τάμπα-Σεντ Πίτερσμπουργκ, με περισσότερες από τις μισές αντλίες να έχουν ξεμείνει από βενζίνη. Άλλες περιοχές στην προβλεπόμενη πορεία της καταιγίδας ανέφεραν επίσης μεγάλες διακοπές λειτουργίας.

Η Φλόριντα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχουν διυλιστήρια στο κράτος, επομένως εξαρτάται από τις αποστολές εισαγόμενων καυσίμων από ξηρά ή θαλάσσια.