Πώς φαίνεται ο τυφώνας «Μίλτον» από το διάστημα - Βίντεο που κόβει την ανάσα

Ο αστροναύτης της NASA, Μάθιου Ντόμινικ κατέγραψε την πορεία του τυφώνα «Mίλτον»

Πώς φαίνεται ο τυφώνας «Μίλτον» από το διάστημα - Βίντεο που κόβει την ανάσα
1'

Από τη θέση του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο αστροναύτης της NASA, Μάθιου Ντόμινικ, παρακολούθησε τον τυφώνα «Milton» να στρέφεται προς τον Κόλπο του Μεξικού και τη δυτική ακτή της Φλόριντα.

Στην ανάρτησή του, έγραψε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η θέα από το παράθυρο του Dragon Endeavour». Οι εικόνες του τυφώνα είναι εντυπωσιακές.

Ο τυφώνας «Μίλτον» πλήττει τη Φλόριντα, με τουλάχιστον δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πρόκειται για τον χειρότερο κυκλώνα των τελευταίων 100 ετών στην πολιτεία, με την ταχύτητα των ανέμων να ξεπερνά τα 275 χλμ. ανά ώρα.

H προειδοποίηση για πλημμύρες παραμένει σε ισχύ στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, στις πόλεις Τάμπα, Σεντ Πίτερσμπουργκ και Κλιργουότερ, ανέφερε το κέντρο τυφώνων, με την τελευταία να δέχεται ήδη 422 χιλιοστά βροχής την Τετάρτη.

Ο τυφώνας Μίλτον διασχίζει τις τελευταίες ώρες την κεντρική Φλόριντα, αφού πέρασε από τη δυτική ακτή της πολιτείας ώρες νωρίτερα, πυροδοτώντας θανατηφόρους ανεμοστρόβιλους, καταστρέφοντας σπίτια και διακόπτωντας το ρεύμα σε σχεδόν 2 εκατομμύρια πελάτες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή