ΗΠΑ: Γυναίκα τάισε ένα ρακούν και μετά αυτό έφερε... ολόκληρη αγέλη - Επενέβη η αστυνομία!

«Είπε ότι αυτά τα ρακούν γίνονταν όλο και πιο επιθετικά, απαιτούσαν τροφή, ότι την κυνηγούσαν μέρα και νύχτα» δήλωσε ο ΜακΚάρτι, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη
AP
3'

Οι βοηθοί του σερίφη στην κομητεία Kitsap της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ δέχονται συχνά κλήσεις για ζώα - ελεύθερα ζωντανά, προβληματικά σκυλιά. Αλλά η κλήση στο 911 (αριθμός έκτακτης ανάγκης) που έλαβαν πρόσφατα από μια γυναίκα που κυνηγήθηκε από δεκάδες ρακούν που κατέκλυζαν το σπίτι της κοντά στο Poulsbo ξεχώρισε.

Η γυναίκα ανέφερε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ιδιοκτησία της αφού 50 έως 100 ρακούν έπεσαν πάνω της και συμπεριφέρονταν επιθετικά, δήλωσε ο Κέβιν ΜακΚάρτι, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη. Είπε στους αστυνομικούς ότι άρχισε να ταΐζει μια οικογένεια ρακούν πριν από δεκαετίες και όλα ήταν καλά μέχρι περίπου έξι εβδομάδες νωρίτερα, όταν ο αριθμός που εμφανιζόταν πήγε από λίγους σε περίπου 100.

«Είπε ότι αυτά τα ρακούν γίνονταν όλο και πιο επιθετικά, απαιτούσαν τροφή, ότι την κυνηγούσαν μέρα και νύχτα - γρατζουνώντας το εξωτερικό του σπιτιού της, την πόρτα. Αν σταματούσε το αυτοκίνητό της, θα το περικύκλωναν, θα το γρατζουνούσαν, θα την περικύκλωναν αν πήγαινε από την μπροστινή πόρτα στο αυτοκίνητό της ή αν έβγαινε καθόλου έξω», δήλωσε ο ΜακΚάρτι. «Έβλεπαν αυτό το μέρος πλέον ως πηγή τροφής, οπότε επέστρεφαν συνεχώς σε αυτό και περίμεναν συνεχώς τροφή».

Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε την ξαφνική διόγκωση του αριθμού τους. Τόσο το γραφείο του σερίφη όσο και το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της Ουάσινγκτον διαπίστωσαν ότι δεν παραβιάστηκαν νόμοι, δήλωσε ο ΜακΚάρτι.

«Πρόκειται για ένα ενοχλητικό πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε και πρέπει να αντιμετωπίσει», είπε. Βίντεο από το γραφείο του σερίφη δείχνει ρακούν να τριγυρίζουν γύρω από δέντρα και οι βοηθοί που ανταποκρίθηκαν στην κλήση παρατήρησαν 50 έως 100 από αυτά, πρόσθεσε.

Η Μπρίτζετ Μάιρ, εκπρόσωπος του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής της Ουάσινγκτον, δήλωσε μέσω email ότι σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία είναι παράνομο να ταΐζεις μεγάλα σαρκοφάγα ζώα, όπως αρκούδες ή κούγκαρ. Ενώ οι δήμοι ή οι κομητείες μπορεί να έχουν τοπικά καταστατικά που να απαγορεύουν τη σίτιση άλλων άγριων ζώων, επί του παρόντος δεν είναι ενάντια στον πολιτειακό νόμο να το κάνει κανείς, δήλωσε η ίδια.

Ανεξάρτητα από αυτό, η υπηρεσία αποθαρρύνει τους ανθρώπους να ταΐζουν άγρια ζώα. Τα ρακούν, για παράδειγμα, μπορεί να μεταφέρουν ασθένειες και η τροφή μπορεί επίσης να προσελκύσει θηρευτές όπως τα κογιότ και οι αρκούδες, σύμφωνα με την Μάιρ.

Η Μάιρ δήλωσε ότι ένας ειδικός της υπηρεσίας για τις συγκρούσεις με την άγρια ζωή συναντήθηκε με τη γυναίκα, η οποία σταμάτησε να ταΐζει τα ζωάκια.

«Τα ρακούν φαίνεται να έχουν αρχίσει να διασκορπίζονται τώρα που δεν ταΐζονται πλέον και χαιρόμαστε για τη θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης», έγραψε η Μάιρ.

Με πληροφορίες απο Associated Press

Σχετικές ειδήσεις