Η Κέιτ Μίντλετον επισκέφτηκε «ιδιωτικά» το Σάουθπορτ για να συνομιλήσει με τους συγγενείς θυμάτων

Εκτός από ένα μικρό αριθμό δημοσιογράφων, η επίσκεψη κρατήθηκε σκόπιμα χαμηλών τόνων, καθώς τόσο ο πρίγκιπας όσο και η πριγκίπισσα ήθελαν να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο διακριτική από σεβασμό προς τους εμπλεκόμενους

Η Κέιτ Μίντλετον επισκέφτηκε «ιδιωτικά» το Σάουθπορτ για να συνομιλήσει με τους συγγενείς θυμάτων
PA μέσω AP
6'

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε ένα συγκινητικό ταξίδι με τον σύζυγό της στο Σάουθπορτ για να παρηγορήσει τις οικογένειες των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία του Ιουλίου κατά την επίθεση με μαχαίρι.

Στην πιο σημαντική δημόσια εμφάνισή της μέχρι σήμερα φέτος, η 42χρονη Κέιτ συνάντησε μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ τις οικογένειες της 6χρονης Μπέμπε Κινγκ, της 7χρονης Έλσι Ντοτ Στάνκομπ και της 9χρονης Άλις Ντασίλβα Αγκουγιάρ.

Πέρασαν επίσης χρόνο με τη 35χρονη δασκάλα χορού Λίαν Λούκας, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά καθώς προστάτευε τα παιδιά που δέχθηκαν επίθεση από τον δράστη κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος θερινών διακοπών με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ.

Στη συνέχεια το ζευγάρι μίλησε με τους διασώστες έκτακτης ανάγκης που παρευρέθηκαν και βοήθησαν εκείνη την ημέρα.

Britain Royals

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε υποσχεθεί στις οικογένειες και την τοπική κοινότητα ότι θα επισκεπτόταν το συντομότερο δυνατό και η επίσκεψή του έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό για σήμερα.

Όμως η απόφαση της συζύγου του να τον ακολουθήσει ήταν πιο πρόσφατη. Γίνεται κατανοητό ότι ήθελε να «δείξει την υποστήριξή της, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια της στην τοπική κοινότητα».

Τη στιγμή του συμβάντος το ζευγάρι μοιράστηκε ένα προσωπικό μήνυμα σοκ και συμπαράστασης για τους πληγέντες και, όπως και ο σύζυγός της, η πριγκίπισσα παρακολουθεί έκτοτε με προσοχή τα γεγονότα.

Σε μια βαθιά προσωπική δήλωση που κυκλοφόρησε μετά την επίθεση, η πριγκίπισσα έγραψε: «Ως γονείς, δεν μπορούμε να φανταστούμε τι περνούν οι οικογένειες, οι φίλοι και οι αγαπημένοι όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα στο Σάουθπορτ»

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της πριγκίπισσας από τότε που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ολοκλήρωσε τη θεραπεία για τον καρκίνο και ότι θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα με προσεκτικά ρυθμισμένο τρόπο.

Εκτός από ένα μικρό αριθμό δημοσιογράφων, η επίσκεψη κρατήθηκε σκόπιμα χαμηλών τόνων, καθώς τόσο ο πρίγκιπας όσο και η πριγκίπισσα ήθελαν να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο διακριτική από σεβασμό προς τους εμπλεκόμενους.

Η συνάντησή τους με τις οικογένειες των θυμάτων πραγματοποιήθηκε εντελώς ιδιωτικά και δεν ανακοινώθηκε δημόσια μέχρι να αποχωρήσουν.

Ωστόσο, το ζευγάρι στη συνέχεια συναντήθηκε με τους διασώστες έκτακτης ανάγκης που συμμετείχαν στις συνέπειες της επίθεσης σε ένα τοπικό κοινοτικό κέντρο για να ακούσει τις εμπειρίες τους και να μιλήσει με τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται για την παροχή μακροπρόθεσμης υποστήριξης στην κοινότητα του Σάουθπορτ.

Britain Royals

Όπως είναι κατανοητό, ήταν σημαντικό γι' αυτούς να πάνε τώρα, τρεις μήνες μετά, για να δείξουν στους κατοίκους του Σάουθπορτ ότι δεν έχουν ξεχαστεί και ότι θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της κοινότητας σήμερα και στο μέλλον.

Το Royal Foundation του Ουίλιαμ και της Κέιτ έκανε δωρεά στον έρανο της Εθνικής Υπηρεσίας Αστυνομίας και Ευημερίας για να βοηθήσει στην ταχεία ψυχολογική και σωματική αποκατάσταση του προσωπικού της αστυνομίας και του ασθενοφόρου που συμμετείχε στην επίθεση και στις εξεγέρσεις που ακολούθησαν.

Οι προηγούμενες εμφανίσεις της Κέιτ

Τον περασμένο μήνα η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε έναν κύκλο προληπτικής χημειοθεραπείας, αφού νωρίτερα φέτος είχε αποκαλυφθεί ότι είχαν βρεθεί ενδείξεις καρκίνου μετά από εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Το παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μια αργή και μετρημένη επιστροφή στα δημόσια καθήκοντα, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη ανάρρωσή της.

Αν και είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις κατ' ιδίαν και φωτογραφίες της που την απεικονίζουν να αγκαλιάζει την 16χρονη καρκινοπαθή Λιζ Χάτον την περασμένη εβδομάδα, η σημερινή εκδήλωση είναι η πρώτη επίσημη δημόσια δέσμευσή της από τότε.

Πριν από λίγες εβδομάδες έκανε επίσης μια ιδιωτική επίσκεψη για να παρακολουθήσει την απογευματινή παράσταση της Ζιζέλ του Αγγλικού Εθνικού Μπαλέτου στο θέατρο Sadler's Wells στο Λονδίνο, και έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη «συγκινητική και εμπνευσμένη» παράσταση.

Η πριγκίπισσα ελπίζει επίσης να βρεθεί με την οικογένειά της στην Κυριακή της Μνήμης.

Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε και αυτός το Σάουθπορτ

Τον Αύγουστο, ο βασιλιάς Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του μαχαιρώματος στο Σάουθπορτ κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικής επίσκεψης στην πόλη.

Ο μονάρχης έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα καθώς επισκέφθηκε μια ανθοδέσμη προς τιμήν των νέων που σκοτώθηκαν στη φρικιαστική επίθεση με μαχαίρι.

Συναντήθηκε κι εκείνος με τους επιζώντες του μακελειού.

Αντιδρώντας στην τραγωδία εκείνη τη στιγμή, ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε: «Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε συγκλονιστεί βαθύτατα από όταν μάθαμε για το εντελώς φρικτό περιστατικό στο Σάουθπορτ σήμερα».

«Στέλνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια, προσευχές και βαθύτατες ευχές στις οικογένειες και τους αγαπημένους εκείνων που έχασαν με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή τους, καθώς και σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την πραγματικά φρικτή επίθεση».

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο δημαρχείο του Σάουθπορτ, τον Κάρολο υποδέχθηκαν η Dr. Ρουθ Χούσεϊ, η αντιδήμαρχος του Μέρσεϊσαϊντ, και η σύμβουλος Τζουν Μπερνς, η δήμαρχος του Σέφτον.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε ένα μεγάλο αυτοσχέδιο μνημείο αφιερωμένο στα θύματα, δείχνοντας με χειρονομίες την εκτίμησή του για την κλίμακα του. Ένα μέλος του κοινού τον χειροκρότησε τρεις φορές και ένας άλλος φώναξε «ευχαριστώ που ήρθατε» καθώς χαιρέτησε το πλήθος.

Ο βασιλιάς χάιδεψε στοργικά ένα νεαρό κορίτσι στον ώμο καθώς έσφιγγε το χέρι σε πολλούς από τους εκατοντάδες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον δουν.

Ένα μικρό αγόρι, o 8χρονος Μαξ, του έδωσε μια μικρή κόκκινη μεταξωτή καρδιά που είχε φτιάξει ο ίδιος, με αποτέλεσμα ο βασιλιάς να του χαϊδέψει απαλά το κεφάλι για να τον ευχαριστήσει.

Ο μονάρχης έλαβε επίσης μερικές ροζ καρδιές που έπλεξε μια γυναίκα και υποσχέθηκε να τις «δώσει στην Κέιτ και τη Σάρλοτ».

Οι ταραχές μετά τις επιθέσεις

Μετά τα μαχαιρώματα, ξέσπασαν ταραχές στο Σάουθπορτ με στόχο το τοπικό τζαμί και επίθεση σε ένα δημοφιλές ψιλικατζίδικο, με περαιτέρω βιαιοπραγίες σε ολόκληρη τη χώρα για αρκετές ημέρες.

Η αναταραχή περιλάμβανε λεηλασίες, ενώ επιθέσεις έγιναν και σε ξενοδοχεία που φιλοξενούσαν αιτούντες άσυλο, πριν οι αντιδιαδηλώσεις εμφανιστούν για να καταπνίξουν τις ταραχές.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή