Το Τελ Αβίβ στο στόχαστρο του ISIS: Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της πόλης

Οι συλληφθέντες συζητούσαν για την ποσότητα των εκρηκτικών που θα χρειάζονταν για να τινάξουν στον αέρα εμβληματικό εμπορικό κέντρο του Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ στο στόχαστρο του ISIS: Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της πόλης
Google Maps
2'

Η ισραηλινή αστυνομία και η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet απέτρεψαν πρόσφατα το σχέδιο πέντε Αράβων Ισραηλινών πολιτών να πραγματοποιήσουν επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο εμπορικό κέντρο Azrieli του Τελ Αβίβ.

Η επίθεση θα ελάμβανε χώρα στο όνομα του Ισλαμικού κράτους, ανακοίνωσαν οι δύο υπηρεσίες σε κοινή τους ανακοίνωση.

Οι δράστες, που ήταν κάτοικοι του Taybeh στο κεντρικό Ισραήλ, είχαν σχηματίσει έναν τρομοκρατικό πυρήνα που έφτιαξε δεσμούς με το ISIS, την τρομοκρατική ομάδα που προ ολίγων ετών είχε επιχειρήσει να φτιάξει το δικό της «χαλιφάτο» σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η ισραηλινή αστυνομία, οι πέντε συνελήφθησαν μετά από μυστική έρευνα που διήρκεσε ένα μήνα, και στην οποία έλαβε μέρος και η μονάδα σοβαρών εγκλημάτων Lahav 433.

Οι πέντε φέρονται να είχαν μελετήσει πλάνα από τρομοκρατικές επιθέσεις στη Συρία και συζητούσαν την ποσότητα των εκρηκτικών που θα χρειάζονταν προκειμένου να καταφέρουν με έκρηξη να γκρεμίσουν τους πύργους Azrieli του Τελ Αββι.
Οι φερόμενοι ως οργανωτές ήταν σε επαφή με αλλοδαπούς πράκτορες του ISIS και σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου να συναντηθούν με πράκτορες της τρομοκρατικής ομάδας, προστίθεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι το σχέδιο αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια «ακριβών και αποτελεσματικών επιχειρήσεων πληροφοριών» και είχε σταματήσει στα προκαταρκτικά του στάδια.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι συλλήψεις «απέτρεψαν μια μεγάλη καταστροφή και έσωσαν ζωές» και υποσχέθηκε ότι η αστυνομία και η Shin Bet θα συνεχίσουν να «χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να αποτρέψουν συνωμοσίες που θα έβλαπταν την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του».

Στους συλληφθέντες πρόκειται να αποδοθούν κατηγορίες τις επόμενες ημέρες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή