Τυφώνας Μίλτον: Σαρώνει και την Disney World στο Ορλάντο - Βίντεο ντοκουμέντο

Για την ώρα έχουν επιβεβαιωθεί 9 θάνατοι από τον τυφώνα Μίλτον 

Τυφώνας Μίλτον: Σαρώνει και την Disney World στο Ορλάντο - Βίντεο ντοκουμέντο
Tiktok/ justthemeparks
2'

Ο φονικός τυφώνας Μίλτον που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την Αμερική, αφήνοντας πίσω του ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, αλλά και 9 επιβεβαιωμένους - προς στιγμήν- θανάτους, σάρωσε και την Disney World στο Ορλάντο.

Ο τυφώνας αναμένεται να υποβαθμιστεί σε μετατροπική καταιγίδα αργότερα όμως αφήνει πίσω του την απόλυτη καταστροφή. Τουλάχιστον 9 θάνατοι επιβεβαιώθηκαν μετά την καταιγίδα-τέρας που πλήττει τη Φλόριντα, λέει το NBC.

Τέσσερις θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί στην κομητεία Σεντ Λούσι στην ακτή του Ατλαντικού της Φλόριντα, όπου οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι χτύπησαν ανεμοστρόβιλοι. Η αστυνομία της Αγίας Πετρούπολης επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν δύο θάνατοι που σχετίζονται με την καταιγίδα στην πόλη της. Ο σερίφης της κομητείας Volusia, Michael J. Chitwood, επιβεβαίωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δικαιοδοσία του.

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς οι αρχές αρχίζουν να αξιολογούν τις ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας Μίλτον, μια καταιγίδα κατηγορίας 3 που έπληξε ένα κεντρικό τμήμα της πολιτείας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης.

«Βρείτε καταφύγιο στο δωμάτιο σας»

Η Disneyland που βρίσκεται στο Ορλάντο, εκτός από θεματικό πάρκο, περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχεία και θέρετρα. «Παρακαλούμε προετοιμαστείτε να βρείτε καταφύγιο σε εσωτερικούς χώρους στο δωμάτιό σας ή στο κτίριό σας ξεκινώντας στις 20:30, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να ενταθεί. Τα θεματικά πάρκα της Walt Disney World, τα υδάτινα πάρκα, οι προσφορές αναψυχής και τα Disney Springs είναι πλέον κλειστά μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου», έγραφε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Όσοι από τους επισκέπτες δεν ήταν σε θέση να εγκαταλέιψουν την DisneyLand κλειδώθηκαν στα ξενοδοχεία τους, αναζητώντας εκεί καταφύγιο και ανέβαζαν φωτογραφίες και βίντεο στα social media από το πέρασμα του τυφώνα.

Ένα βίντεο από την περιοχή κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τις εικόνες να σοκάρουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή