Γερμανικό ράπισμα σε Τουρκία: Αν θέλετε Eurofighter αυτά δεν θα πετούν στο Αιγαίο

Ενώ οι Τούρκοι φαίνονταν σίγουροι για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών, βρίσκουν μπροστά τους τον όρο να μην πετούν αυτά στο Αιγαίο αλλά και να σταματήσουν οι προκλητικές δηλώσεις κατά της χώρας μας.
1'

Για σκληρότατους όρους από πλευράς Γερμανίας, προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση για την πώληση των μαχητικών Eurofighter στην Τουρκία, κάνουν λόγο μέσα της γειτονικής μας χώρας.

Ο όρος της Γερμανίας για τις πωλήσεις Eurofighter στην Τουρκία: «Απαγόρευση πτήσεων στο Αιγαίο» »

«...Εγκατάλειψη των σκληρών δηλώσεων που απευθύνονται στην Ελλάδα και παραίτηση από τις εδαφικές διεκδικήσεις στα νησιά του Αιγαίου. Εάν δεν τηρηθούν αυτές οι προϋποθέσεις, η Τουρκία δεν θα μπορέσει να αποκτήσει το Eurofighter. Επειδή οι άλλες τρεις χώρες...»

Όπως αναφέρεται σε σχετικά ρεπορτάζ των τουρκικών μέσων για να αλλάξει στάση η Γερμανία - που προς το παρόν «μπλοκάρει» την πώληση των αεροσκαφών της κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει και η Βρετανία, η Ιταλία αλλά και η Ισπανία - θα πρέπει η Τουρκία όχι μόνον να μην τα στέλνει στο Αιγαίο αλλά και να εγκαταλείψει την πολιτική των αμφισβητήσεων στα νησιά του Αιγαίου.


Σύμφωνα με τα ίδια μέσα η Γερμανία απαιτεί ακόμη από την Τουρκία να σταματήσει τις σκληρές δηλώσεις που έχουν ως στόχο τη χώρα μας.

"Ο όρος της Γερμανίας για το Eurofighter: Αιγαίου": "RND: Για την Τουρκία έχει τεθεί ο όρος "να μην πετάξει στο Αιγαίο"".

Η συγκεκριμένη πληροφορία έρχεται μετά από τρεις ημέρες διαρροών τουρκικής αισιοδοξίας για την απόκτηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών που αποτελούν «γέφυρα» ανάμεσα στην τέταρτη και την πέμπτη γενεά αεροσκαφών και τα οποία απελπισμένα χρειάζεται η Τουρκία μετά τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα των F-35.

Σχετικές ειδήσεις