Νέο μεγάλο χτύπημα στην κεντρική Βηρυτό - Στόχος υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ

Το καταφύγιο του «υπουργού Πολέμου» της Χεζμπολάχ Haj Vafiq Safa μπήκε στο στόχαστρο της Πολεμικής Αεροπορίας. 
2'

Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και εννέα τραυματίες από ισραηλινό βομβαρδισμό στο κέντρο της Βηρυτού, αναμεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ενα πυκνό σύννεφο καπνού υψώθηκε από το κέντρο της Βηρυτού, αφού ακούστηκαν πύραυλοι να πετούν πάνω από την πόλη λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στόχευσε το κρησφύγετο του Haj Vafiq Safa, ενός από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ και «υπουργού πολέμου» της οργάνωσης, στο προάστιο Noueri.

Όπως τονίζεται σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, που επιβεβαιώνουν την στόχευσα στον Safa επιβλήθηκαν κυρώσεις το 2019 από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο τον περιέγραψε ως συνομιλητή της Χεζμπολάχ με τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας.

"Ως επικεφαλής του μηχανισμού ασφαλείας της Χεζμπολάχ, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα Χασάν Νασράλα, ο Σάφα εκμεταλλεύτηκε τα λιμάνια και τα συνοριακά περάσματα του Λιβάνου για να διακινεί λαθραία εμπορεύματα και να διευκολύνει τα ταξίδια για λογαριασμό της Χεζμπολάχ, υπονομεύοντας την ασφάλεια και την προστασία του λιβανέζικου λαού, ενώ παράλληλα αποστραγγίζει πολύτιμους εισαγωγικούς δασμούς και έσοδα από την κυβέρνηση του Λιβάνου", έγραψε τότε το υπουργείο Οικονομικών.

Μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το ισραηλινό χτύπημα στο κέντρο της Βηρυτού είχε στόχο τουλάχιστον ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Σχετικές ειδήσεις