Φλόριντα: «Προσοχή στους απατεώνες που...κάνουν πάρτι» μετά τον τυφώνα Μίλτον» λένε οι Αρχές

Οι αξιωματούχοι της Φλόριντα προειδοποιούν για έξαρση στις απάτες μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα «Μίλτον»

Φλόριντα: «Προσοχή στους απατεώνες που...κάνουν πάρτι» μετά τον τυφώνα Μίλτον» λένε οι Αρχές
2'

Την ώρα που τα θύματα του τυφώνα «Μίλτον» προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά το σαρωτικό πέρασμα της θεομηνίας, μια «στρατιά» από απατεώνες επιχειρούν να θησαυρίσουν. Οι αξιωματούχοι στη Φλόριντα προτρέπουν τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή έναντι των «οικονομικών αρπακτικών» στον απόηχο του θανατηφόρου τυφώνα Μίλτον.

«Πολλές περιοχές στην κομητεία έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιπτώσεων από τους τυφώνες Ελίν και Μίλτον», δήλωσε η Αρχή Pinellas County Consumer Protection, προειδοποιώντας τους κατοίκους «να είναι προσεκτικοί όταν προσλαμβάνουν κάποιον για επισκευές»

«Προσέχετε τους εργολάβους που παίρνουν καταθέσεις και κάνουν ελάχιστη ή καθόλου δουλειά», ανέφερε η συμβουλευτική. «Αποφύγετε να συναλλάσσεστε με οποιονδήποτε ζητά εργασία από πόρτα σε πόρτα, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να ελέγξετε τα πάντα πρώτα».

Οι αρχές προειδοποίησαν επίσης τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί με τους εργολάβους που ζητούν προκαταβολή για υπηρεσίες ή επιμένουν ότι για εκτεταμένες επισκευές δεν απαιτείται άδεια. Συνέστησαν στους πολίτες να συναλλάσσονται μόνο με αδειοδοτημένους και ασφαλισμένους εργολάβους.

Οι αξιωματούχοι είχαν επίσης μια προειδοποίηση για τους ανθρώπους που αναζητούν να βοηθήσουν όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές καταιγίδες: κάντε την έρευνά σας. «Μην κρίνετε έναν οργανισμό με βάση μόνο το όνομά του», είπαν αξιωματούχοι της κομητείας Pinellas. «Πολλοί οργανισμοί έχουν ονόματα που ακούγονται σαν αυτά των αξιόπιστων οργανισμών, αλλά μπορεί να είναι δόλια.

Οι ομάδες προστασίας των καταναλωτών της Φλόριντα κάλεσαν επίσης τους υποψήφιους δωρητές «να ζητήσουν ένα αντίγραφο της οικονομικής έκθεσης της φιλανθρωπικής οργάνωσης για να καθορίσουν πόσο από τη συνεισφορά σας προορίζεται για την αιτία και πόσο πηγαίνει σε διοικητικά έξοδα και έξοδα συγκέντρωσης κεφαλαίων».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή