Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου: «Να σταματήσει η σφαγή κατά του λιβανικού λαού»

Κάλεσαν όλους τους αντιπροσώπους να εκλέξουν άμεσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος,

Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου: «Να σταματήσει η σφαγή κατά του λιβανικού λαού»
2'

Σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ορθόδοξοι εκπρόσωποι και υπουργοί, με θέμα τις επιπτώσεις του πολέμου στον Λίβανο πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, Ιωάννη Ι΄ και παρουσία των επισκόπων της Αντιοχείας στον Λίβανο.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι κατήγγειλαν την επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο και απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες του κόσμου να δραστηριοποιηθούν για να σταματήσει η «φονική μηχανή», που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αθώους ανθρώπους.

Οι παρευρισκόμενοι, κάλεσαν όλους τους αντιπροσώπους να εκλέξουν άμεσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος, έναν Πρόεδρο που θα αποκαταστήσει τους θεσμούς στη χώρα, η οποία υποφέρει εδώ και χρόνια από μια ασφυκτική οικονομική κρίση, η σφοδρότητα της οποίας, αυξάνεται «λόγω του σημερινού βάρβαρου πολέμου». Ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός, επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης, σεβασμό στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου και εφαρμογή των διεθνών ψηφισμάτων από όλα τα μέρη.

Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει γρήγορα τη σφαγή κατά του λιβανικού λαού και να απλώσει χείρα βοηθείας στη λιβανική κυβέρνηση, προκειμένου να εδραιωθεί η σταθερότητα στη χώρα και να προσφέρει ανακούφιση στους πληγέντες καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Οι παρευρισκόμενοι εκτίμησαν, τον ρόλο του Λιβανικού Στρατού στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας και ευχαρίστησαν τις δυνάμεις ασφαλείας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ευχαρίστησαν τις υπηρεσίες αρωγής και νοσοκομείων για το ρόλο που διαδραματίζουν στην ανακούφιση των αμάχων και ζήτησαν συντονισμένες προσπάθειες για να αγκαλιάσουν τους εκτοπισμένους και να τους παράσχουν τα αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή. Επιπλέον τόνισαν τη σημασία της εθνικής ενότητας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Οι παρευρισκόμενοι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να εργαστούν για την εδραίωση της ειρήνης στον Λίβανο και να παρέχουν όλες τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή ζωή για τους ανθρώπους του, οι οποίοι αξίζουν μια ασφαλή και ευημερούσα ζωή

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή